Nikšićani ukrasili Sajam vjenčanja u Derventi

Mrvaljevići se cvjećarstvom bave petnaestak godina...
238 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 28.03.2016. 08:04h

U Derventi je proteklog vikenda, u organizaciji hotela „Biser“ i Salona cvijeća „Marić“, organizovan prvi Sajam vjenčanja u tom gradu.

Sajam je okupio 24 izlagača, a posjetioci su mogli vidjeti sve ono što ih zanima - od kočije i limuzine, preko vjenčanica, burmi, torti i slatkiša, vina, do fotografija, šminke, pirotehnike...

Za cvjetne aranžmane na sajmu pobrinuo se tim cvjećare „Garden gold“ iz Nikšića. Zahvaljujući njima sve je bilo raskošno kao u cvjetnoj bajci pa su upravo stolovi sa cvjetnim aranžmanima bili jedni od najfotografisanijih, kako od strane posjetilaca, tako i od strane novinarskih ekipa.

„Često obilazimo sajmove po zemlji i inostranstvu. Osim što predstavimo svoj rad, uvijek vidimo i naučimo nešto nove što poslije primjenimo u poslu“, kazala je Gordana Mrvaljević iz cvjećare „Garden gold“.

Ona i suprug se cvjećarstvom bave petnaestak godina i priznaje da se svijest stanovnika u gradu pod Trebjesom, kada je kupovina cvijeća, mnogo promijenila.

„U početku je to uglavnom bila kupovina cvijeća za saučešća. Sada je druga stvar. Taj dio je neznatan, a ovaj ljepši dio preovladava. I što je najvažnije, cvijeće se ne kupuje samo kada su u pitanju datumi koje treba obilježiti“, kazala je Mrvaljević.

Žaklina Čeprnjić, Novljanka koja je u Derventi bila dio „Gardenovog“ tima, smatra da su cvjećari ti koji utiču na to da se navike mijenjaju.

„Živjela sam u 'kući cvijeća'. Moja porodica je oduvijek imala cvijeće i tek kada sam otišla od kuće primijetila sam da mnogo ljudi na stolu nema vazu sa cvijećem. Do tada sam mislila da su kuće bez cvijeća nezamislive. A za cvijeće nije potreban ogroman budžet. Jedan cvjetić na stolu, uz popodnevnu kafu i pogled od 'milion eura', kada živite na primorju, neprocjenjiv je“, kazala je Čeprnjić.

Galerija

Bonus video: