STANJE NA PUTEVIMA

Putevi pretežno suvi, u planinskim predjelima moguća poledica

Do 31. marta zimska oprema je obavezna na putevima gdje je naznačeno signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove
0 komentar(a)
Stanje na putevima, Foto: Savo Prelević
Stanje na putevima, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.02.2019. 02:23h

U Crnoj Gori jutros se saobraća po pretežno suvim putevima, saopšteno je iz Auto-moto saveza.

Na putevima u višim planinskim predjelima, kako navode, moguća je poledica.

Do 31. marta zimska oprema je obavezna na putevima gdje je naznačeno signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove. Na ostalim putevima obavezna je samo ako to uslovljavaju zimski uslovi – snijeg, led ili poledica.

Na magistralnom putu Cetinje - Budva, na lokalitetima Obzovica i Brajići, saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila od deset do 12 sati i od 14 sati do 15 sati i 30 minuta, a u Markovićima od deset sati i 20 minuta do 12 sati i 20 minuta i od 14 sati i 20 minuta do 15 sati i 50 minuta. Osim u ovim terminima, na mjestima gdje se radi saobraćaće se jednom trakom naizmjenično, uz semaforsku signalizaciju.

Na magistralnom putu Podgorica - Cetinje, na dionici Kamenica - Materizi - Jankovića krš - Ulići saobraćaj će od biti svakodnevno obustavljen u terminu od deset do 12 sati za sve kategorije vozila. Osim tog termina, saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenicno i regulisan je semaforskom signalizacijom, a na lokalitetu Barutana odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni uz postavljenu semaforsku signalizaciju.

Režim saobraćaja je, zbog rekonstrukcije magistralnog puta Nikšić - Vilusi, u mjestu Trubjela, promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni, i biće obustavljen za sve vrste vozila od devet do 11 i od 13 do 15 sati.

Na regionalnom putu R-1 režim saobraćaja na dionici Cetinje - Njeguši biće, zbog rekonstrukcije, promijenjen je sa dvosmjernog na jednosmjerni, a saobraćaj će biti prekinut za sve vrste vozila od 11 do 12 i od 15 do 16 sati.

Na magistralnom putu M-18 na dionici Tuzi – Pljoče, do završetka rekonstrukcije puta, režim saobraćaja će biti promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Režim saobraćaja će, zbog rekonstrukcije magistralnog puta, dionice Budva - Petrovac i raskrsnice Budva - Cetinje - Bečići, biti promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni, uz postavljenu semaforsku signalizaciju.

Na magistralnom putu M-2 Berane - Rožaje, dionica tunel Lokve - Rožaje zbog istražnih radova odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni od osam do 18 sati.

Preporučujemo za Vas