Čestitke povodom katoličkog Uskrsa

"Neka nas i ove godine Uskrs, kao izvorno nadahnuće hrišćanske vjere, na temelju univerzalnih civilizacijskih vrijednosti koje afirmiše i koje su duboko utemeljene u našem društvu, podstakne da i dalje zajednički gradimo bolju budućnost, kako bi Crnu Goru učinili državom po mjeri svih građana“, kaže se u čestitki Đukanovića
149 pregleda 0 komentar(a)
uskrs, Foto: Pinterest
uskrs, Foto: Pinterest
Ažurirano: 26.03.2016. 16:37h

Premijer Milo Đukanović uputio je, povodom predstojećeg hrićanskog praznika Uskrsa, čestitku nadbiskupu barskom Zefu Gašiju, biskupu kotorskom Iliji Janjiću i svim pripadnicima katoličke vjeroispovjesti u Crnoj Gori.

Kako je naveo, praznik nade, vjere i optimizma uči nas da dajemo sebe i pružamo podršku i pomoć za dobro čovjeka, za pravednost, kako bi svijet bio bolji, ispunjen međusobnim povjerenjem i tolerancijom.

"Neka nas i ove godine Uskrs, kao izvorno nadahnuće hrišćanske vjere, na temelju univerzalnih civilizacijskih vrijednosti koje afirmiše i koje su duboko utemeljene u našem društvu, podstakne da i dalje zajednički gradimo bolju budućnost, kako bi Crnu Goru učinili državom po mjeri svih građana“, kaže se u čestitki Đukanovića.

On je, kako je saopšteno iz Vlade, naveo da je uvjeren „da ćemo istrajati u opredjeljenju da svojim pregnućima doprinosimo opštem napretku, gradeći društvo jednakih šansi i multikulturne harmonije“.

"Još jednom vam čestitam praznik, uz izraze najvišeg uvažavanja i želju da vam uskršnji praznici podare mir i radost i da ih u toplini porodičnog doma proslavite sa svojim najbližima, komšijama i prijateljima, na dobro svih nas i cijelog crnogorskog društva“, navedeno je u čestitki Đukanovića.

Vujanović: Ljubav, solidarnost i zajedništvo da ispune sve domove

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović uputio je čestitku povodom katoličkog Uskrsa, Nadbiskupu barskom Zefu Gašiju, Biskupu kotorskom Iliji Janjiću, sveštenstvu i svim vjernicima i vjernicama katoličke vjeroispovijesti u Crnoj Gori.

“Povodom Uskrsa, Vama, svještenstvu i svim vjernicima i vjernicama katoličke vjeroispovijesti najsrdačnije čestitam praznik, uz iskrene želje da, u miru, blagostanju i spokojstvu proslavite ovaj veliki dan koji svojim svevremenim porukama budi najplemenitije u nama i afirmiše neprolazne civilizacijske vrijednosti. Želim u ovim uzvišenim danima da ljubav, solidarnost i zajedništvo ispune sve domove i budu putokaz vječnim etičkim vrijednostima na kojima počivaju temelji našeg društva i civilizacije. Nadahnuti porukama čovjekoljublja, koje nosi veliki praznik, istrajmo u afirmaciji vrline, međuljudskom poštovanju i razumijevanja. Iskrenim zajedništvom i uvažavanjem različitosti čuvajmo jedni druge na putu srećne budućnosti naše zajedničke domovine Crne Gore U to ime još jednom Vam čestitam Uskrs- veliki hrišćanski praznik“, kaže se u čestitki Vujanovića.

Krivokapić: Neka vam mir i toplina zavladaju domom i neka pravda i sloboda budu vodilje za jačanje temelja stabilnije i bolje Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je čestitku svim građankama i građanima Crne Gore koji slave Uskrs po Gregorijanskom kalendaru, nadbiskupu barskom monsinjoru Zefu Gašiju i biskupu kotorskom monsinjoru Iliji Janjiću sa sveštenstvom.

"Neka vam mir i toplina zavladaju domom i neka pravda i sloboda budu vodilje za jačanje temelja stabilnije i bolje Crne Gore. Napredak društva oslonjen na univerzalnim vrijednostima svih vjera je cilj kojem trebamo težiti. Vama i vašim vjernicima iskazujem zahvalnost na doprinosu u izgradnji multietničkog sklada i razvoja naše zajednice. Svojim ličnim primjerom dajmo doprinos društvu u jačanju prosperiteta svih nas, uz plemenitu težnju da Crnu Goru zajednički učinimo boljom za sve njene građane. Jedan od koraka ka ispunjenju tog cilja su razvoj multikulturalnog društva kao i uspješne evropske i evroatlanstke integracije. Želim vam da ove blagdane provedete ispunjeni mirom, okruženi bliskim i dragim ljudima.", piše u čestitki Krivokapića.

Pajović: Simbol vjere i nade u budućnost

Lider Pozitivne Crne Gore Darko Pajović uputio je povodom Uskrsa čestitke svim pripadnicima rimokatoličke vjeroispovjesti.

"Neka ovaj veliki hrišćanski praznik, simbol vjere i nade u budućnost bude dodatni podsticaj da se svi zajedno zauzmemo za stvaranje pravednije zajednice u kojoj će svaki čovjek i svi građani imati jednake šanse i jednaka prava. Uz želju da Uskrs provedete u miru, radosti i međusobnom razumjevanju sa vašim porodicama i prijateljima, upućujem vam najiskrenije čestitke", navodi se u čestitku Pajovića.

Bečić: Prilika su da se podsjetimo vrijednosti koje bi morale da sve nas okupe u stremljenju ka prosperitetu i srećnijem životu

Uskrs je čestitao i lider predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, koji je svim pripadnicima katoličke vjeroispovijesti poželio da taj praznik provedu u zdravlju, duševnom miru i porodičnoj ljubavi.

“Blagi dani jednog od najvećih hrišćanskih praznika prilika su da se podsjetimo vrijednosti koje bi morale da sve nas okupe u stremljenju ka prosperitetu i srećnijem životu. Sloga, zajedništvo, međuvjerski i međunacionalni sklad i tolerancija različitosti, za Demokrate su nešto bez čega se Crna Gora i svaki njen napredak ne može zamisliti”, naveo je Bečić.

Brajović: Naša država primjer je kako jedna multinacionalna i multivjerska zajednica podstiče i promoviše očuvanje sveukupnog kulturnog i religijskog bogatstva

Predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Ivan Brajović, čestitajući Uskrs sveštenstvu i svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti, je naveo da se i na ovaj dan treba podsjetiti na važnost njegovanja poštovanja, dijaloga i tolerancije kao preduslova izgradnje jednog stabilnog društva koje počiva na jednakosti.

"Naša država primjer je kako jedna multinacionalna i multivjerska zajednica podstiče i promoviše očuvanje sveukupnog kulturnog i religijskog bogatstva. Ono je, zalaganjem svih nas u Crnoj Gori, simbol solidarnosti, suživota i uređene zajednice koja zastupa različitosti. U želji da praznične dane provedete u miru, slozi i blagostanju, a da vaši domovi budu ispunjeni ljubavlju, radošću i međusobnim uvažavanjem, još jednom želim srećan Uskrs", kaže se u čestitki Brajovića.

Bonus video: