Zatvoren bife u dvorištu podgoričke Gimnazije

Bivši direktor Gimnazije Radiša Šćekić kaže da mu nije bilo poznato da je kafić bio u tom objektu
202 pregleda 5 komentar(a)
kafiće Master, Foto: Arhiva "Vijesti"
kafiće Master, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.03.2016. 18:27h

Kafić „Master“ kod teniskih terena u dvorištu Gimnazije „Slobodan Škerović“, zatvoren je početkom marta jer je istekla dozvola za rad koja je važila nepuna tri mjeseca.

„Ugostiteljski objekat zatvorila je turistička inspekcija u skladu sa svojim nadležnostima, jer objekat nema saglasnost Ministarstva prosvjete, a samim tim ni Gimnazije“, istakla je direktorica Gimnazije Zoja Bojanić Lalović.

Iz Uprave za inspekcijske poslove potvrdili su da kafe bar nije imao odobrenje za dalji rad.

„Ovaj objekat je prethodno kontrolisan dana 08. 12. 2015. godine, kada je posjedovao odobrenje za rad od 5. 10. 2015. godine, sa rokom važenja do 23. 12. 2015. godine“, saopšteno je iz PR službe uprave.

Kafe bar „Master“ poslovao je u sastavu preduzeća „Patras“, čiji je izvršni direktor Žarko Dragaš. Kafić se nalazio do TK “Gimnazijalac” koji je, prema podacima sa njihove Fejsbuk stranice, osnovan 2011. godine. Ovaj teniski klub u dvorištu Gimnazije ima tri zemljana terena, a jedan se nalazi pod metalnom konstrukcijom.

Zaposleni u ovom teniskom klubu potvrdili su da je lokal, zatvoren , međutim daljih komentara nisu imali, dodajući da se vlasnik Dragaš nalazi u inostranstvu, te da ne mogu dati njegov broj telefona.

Bivši direktor Gimnazije Radiša Šćekić, koji je bio na toj funkciji u periodu kada je kafe bar „Master“ dobio odobrenje za rad, kazao je da mu nije poznato da se radilo o kafiću.

„Tražili su da se napravi pomoćni objekat za svlačionice. To je bilo namijenjeno rekreativcima, ne učenicima“, rekao je Šćekić.

Istakao je da je sve rađeno u skladu sa zakonom, a daljih komentara nije imao, navodeći da on više nije na poziciji direktora Gimnazije.

Novu direktoricu Bojanić Lalović, poslije devetogodišnjeg mandata Šćekića, Gimnazija je dobila u novembru prošle godine.

Bonus video: