Posao dobio na tenderu "Rojal plus"

Naveli su da su se u prethodnom periodu javljali brojni problemi prilikom pružanja taksi usluga
13 komentar(a)
Rojal plus taksisti aerodrom, Foto: Vesko Belojević
Rojal plus taksisti aerodrom, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 14.03.2016. 07:46h

Taksi prevoznici koji su do sada prevozili putnike sa podgoričkog aerodroma od sjutra neće moći to da rade, jer taj posao preuzima firma „Rojal plus” koja je izabrana na tenderu za zakup 14 parking pozicija, saopšteno je iz preduzeća Aerodromi Crne Gore.

Taksisti sa podgoričkog aerodroma najavili su za danas protest, jer tvrde da je “Rojal plus” izabran mimo propisa.

“Obilježena taksi stajalištima na Aerodromu 'Podgorica', trenutno koriste svi registrovani auto taksi prevoznici. To će biti moguće sve do kada, po javnom pozivu izabrani najpovoljniji ponuđač, otpočne sa zakupom parking pozicija za taksi stajališta”, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore.

Istakli su da je u skladu sa zakonima Crne Gore, uz poštovanje svih propisanih procedura izvršen izbor najpovoljnijeg ponuđača, odnosno privrednog društva “Rojal plus”.

“Koji je jedini u cjelosti ispunio uslove javnog poziva. Izabrani ponuđač će, u skladu sa odredbama ugovora, počev od 15. marta, otpočeti sa zakupom i pružanjem auto taksi usluga sa predmetnih parking pozicija” saopšteno je iz Aerodroma.

Naveli su da su u prethodnom periodu javljali brojni problemi, prilikom pružanja taksi usluga na podgoričkom aerodromu, kako od strane registrovanih tako i od „divljih” taksista.

“Imali smo veliki broj prigovora putnika i korisnika usluga na njih (cjenkanje sa putnicima, naplata neprimjerenih iznosa za vožnje, međusobni verbalni i fizički konflikti). Zbog toga smo pokrenuli proceduru izbora pružaoca taksi usluga, kako bi se jasno propisale obaveze i pravila ponašanja da bi se ubuduće izbjegli svi problemi. A putnicima obezbijedila kvalitetnija usluga”, piše u dopisu Aerodroma Crne Gore.

Bonus video: