Počela izgradnja drugog koridora biciklističke staze

„U gradskoj upravi je izgradnja pet koridora biciklističkih staza u vrhu prioriteta... Na ovaj način želimo da promovišemo zdrave stilove života i dodatno zaštitimo životnu sredinu u našem gradu“, rekao je Stijepović
68 pregleda 3 komentar(a)
Biciklistička staza, Foto: Savo Prelević
Biciklistička staza, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.03.2016. 14:50h

Završetak izgradnje prve faze biciklističke staze, od brda Gorica do Bulevara Srđana Aleksića očekuje se do početka maja ove godine.

Svečanim presijecanjem vrpce direktor kompanije „CRBC“ Gao Liang i gradonačelnik Slavoljub Stijepović danas su obilježili početak radova na izgradnji prve faze drugog koridora biciklističke staze.

„U formi društveno odgovornog poslovanja odlučili smo da donacijom podržimo izgradnju ove biciklističke staze koja je samo mali projekat u odnosu na projekte koje mi radimo u svijetu, kao i u poređenju sa auto-putom koji gradimo u Crnoj Gori“, kazao je Gao.

Ukupan iznos donacije za izgradnju ove faze biciklističke staze je 130.000 eura. Kompanija „CRBC“ je donirala 80.000 eura koji će biti upotrebljeni za radove, signalizaciju i ostalu tehničku opremu, a kompanija „Bemax“, koja je ujedno i podizvođač radova na izgradnji auto-puta, donirala je beton u vrijednosti od 50.000 eura. Izvođač radova kojeg je izabrala kompanija CRBC je „Montenegro petrol“.

Stijepović se zahvalio kineskoj kompaniji na donaciji i istakao da se radi o značajnoj donaciji, koja će doprinijeti razvoju Podgorice.

„U gradskoj upravi je izgradnja pet koridora biciklističkih staza u vrhu prioriteta... Na ovaj način želimo da promovišemo zdrave stilove života i dodatno zaštitimo životnu sredinu u našem gradu“, rekao je Stijepović.

Dodao je da je planiramo da do kraja mandata ove gradske uprave bude izgrađeno svih pet koridora biciklističkih staza.

„Da li će oni biti izgrađeni uz podršku donatora i prijatelja, ili iz gradskog budžeta to ćemo vidjeti“, kazao je Stijepović.

Dužina druge biciklističke staze, koja treba da se prostire od brda Gorica do Ulice Vojislavljevića na Zabjelu, iznosi tri kilometra, dok će donacijom biti izgrađen dio ove staze u dužini od 1.705,5 metara.

Bonus video: