Herceg Novi: U toku pripreme za turističku sezonu

Prema zvaničnim podacima TO grada u Herceg Novom boravi oko 1500 gostiju, uglavnom stranaca, i to je u odnosu na isti period prošle godine povećanje od 25 odsto
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.03.2016. 12:28h

Prisustvom na značajnim evropskim sajmovima turizma, ali i pažljivim planiranjem kulturnih i zabavnih sadržaja, Novljani se pripremaju za narednu turističku sezonu. Predstavnici TO učestvovali su na Sajmu turizma u Budimpešti koji se danas završava , a iz Javne ustanove kulture Herceg Fest najavljuju bogat program tokom narednih mjeseci.

Prema zvaničnim podacima TO grada u Herceg Novom boravi oko 1500 gostiju, uglavnom stranaca, i to je u odnosu na isti period prošle godine povećanje od 25 odsto. Tokom nedavno okončanog Praznika mimoze u danima vikenda i na pučkim svečanostima bilo je po nekoliko hiljada turista.To znači da je Praznik mimoze ispunio svoj osnovni zadatak, da tokom zimskih dana privuče turiste u grad. Direktor JUK Herceg Fest Stevan Koprivica, koji je sa svojim timom osmislio, i uz podršku TO realizovao ovogodišnji koncept povratka pučkim svečanostima, što je kako se ispostavilo bio pun pogodak, zahvalio se hercegnovskim novinarima na dobro odrađenom zajedničkom poslu i najavio nastavak zanimljivih programa tokom marta i aprila. Za 17. mart zakazna je premijera predstave Adam i Eva koju režira Slobodan Milatović, a potom slijede Hercegnovske aprilske pozorišne svečanosti (HAPS). U ovom mjesecu biće nastavljen i program naslovljen Drugačiji u kome će gostovati, između ostalih Latinka Perović, Zoran Kesć, Ante Tomić i drugi.

Predstavnici TO Herceg Novi zadovoljni su nastupom na sajmu u glavnom gradu Mađarske gdje su imali brojne poslovne susreti sa predstavnicima turističkih agencija i turoperatora. Iz Herceg Novog su pored Turističke organizacije bili prisutni: Hunguest hotel Sun Resort, turističko naselje Montrose, kao i dvije turističke agencije: Trend travel i Gorbis travel. Hercegnovski štand je posjetio i ambasador Crne Gore u Mađarskoj, Mirsad Bibović.

Prisustvo na ovom sajmu je veoma značajano, jer se mađarsko tržište smatra jednim od brzo rastućih, saopštili su iz TO.Prema podacima Monstata, Herceg Novi je tokom 2014. godine posjetilo 3.371 mađarski turista, koji su ostvarili ukupno 21.435 noćenja.

Galerija

Bonus video: