Za projekat Hiljadu plus prijavljeno 816 stanova, najviše u Podgorici

Prijavljeno je i 57 stanova u Nikšiću, 25 u Bijelom Polju, 16 u Herceg Novom, 11 u Plužinama, osam u Pljevljima, dok su iz Cetinja prijavljena dva stana, a iz Mojkovca jedan od ukupnog broja stanova
69 pregleda 5 komentar(a)
nekretnine, stanovi, kuća, hiljadu plus, Foto: Shutterstock
nekretnine, stanovi, kuća, hiljadu plus, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.02.2016. 16:02h

Za učešće u projektu Hiljadu plus građevinske kompanije su prijavile ukupno 816 stanova u osam gradova, od čega najviše u Podgorici, 674, odnosnp 84,7 odsto, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Prijavljeno je i 57 stanova u Nikšiću, 25 u Bijelom Polju, 16 u Herceg Novom, 11 u Plužinama, osam u Pljevljima, dok su iz Cetinja prijavljena dva stana, a iz Mojkovca jedan od ukupnog broja stanova.

U skladu sa javnim pozivom koji je trajao od 29. decembra do 26. februara, dostavljeno je 19 ponuda građevinskih kompanija, koje je Projektni odbor otvorio i preliminarno razmotrio.

"Narednih dana biće pripremljen predlog konačne liste građevinskih kompanija, koju će Projektni odbor razmatrati na prvoj narednoj sjednici. U zavisnosti od potpunosti dokumentacije koja je tražena javnim pozivom za građevinske kompanije, Projektni odbor će tražiti eventualne dopune i pojašnjenja i nakon dobijanja istih, rangirati konačnu listu građevinskih kompanija, koja može biti kraća od aktuelne", navedeno je u saopštenju.

Konačna lista građevinskih kompanija, učesnika u projektu Hiljadu plus sa stanovima po gradu, lokaciji, kvadraturi, cijeni i stepenu izgrađenosti biće objavljena na sajtovima www.mrt.gov.me i www.1000plus.me.

Iz Ministarstva su kazali da u skladu sa dinamikom aktivnosti u vezi sa definisanjem konačne liste, kao i u vezi sa završetkom obuke bankarskih službenika, planirano je da javni poziv za građane bude raspisan u prvoj polovini marta.

Bonus video: