Protest radnika: Okupljanjem upozorili čelnike ŽICG

Iz ŽICG su ranije saopštili da ne žele da komentarišu predlog Odluke prije nego se Odbor direktora o njoj izjasni, a juče oko 17 časova su novinaru saoptšili da će odbor zasjedati do kasno i da se odluka neće znati prije danas
1 komentar(a)
Željeznica, ŽICG, Foto: Shutterstock
Željeznica, ŽICG, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.02.2016. 10:37h

Pedesetak nezadovoljnih radnika Željezničke infrastrukture Crne Gore (ŽICG) okupilo se juče ispred zgrade tog preduzeća, dok je Odbor direktora odlučivao o izmjeni Pravilnika za dodjelu stanova.

Ukoliko novi Pravilnik bude usvojen, direktor i sekretar ŽICG mogli bi od preduzeća da dobiju stan bez konkursa, a menadžment bi imao pravo na četvrtinu Fonda za stambena pitanja, što bi ih dovelo u neravnopravan položaj sa ostalih 800 radnika.

Radnici tvrde da je jučerašnje okupljanje samo upozorenje upravi ŽICG, na čijem čelu je Milan Čolaković, ukoliko se ova odluka usvoji.

Jedan od radnika je pojasnio da nije riječ o protestu, već samo o upozorenju, zbog čega nijesu željeli da daju zvanične izjave za medije.

Iz ŽICG su ranije saopštili da ne žele da komentarišu predlog Odluke prije nego se Odbor direktora o njoj izjasni, a juče oko 17 časova su novinaru saoptšili da će odbor zasjedati do kasno i da se odluka neće znati prije danas.

Bonus video: