Spremni da izgrade školu u Radovićima

Master plan predviđa obrazovne ustanove u okviru gornjeg seoskog područja Luštice, pojasnili su iz kompanije
150 pregleda 6 komentar(a)
Vježba vatrogasaca, škola Branko Brinić, Foto: Siniša Luković
Vježba vatrogasaca, škola Branko Brinić, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 24.02.2016. 20:00h

Problem dotrajale i neuslovne montažne zgrade u kojoj već više od 30 godina funkcioniše OŠ “Branko Brinić“ iz Radovića kod Tivta, mogla bi da riješi kompanija “Luštica Development“.

Iz kompanije su poručili da su spremni da izgrade novu, modernu zgradu.

Projekat novog turističkog grada Luštica bay koji kompanija postupno realizuje na skoro sedam miliona kvadrata netaknute obale zaliva Trašte, u Krtolima kod Tivta, podrazumijeva pored vila, apartmana, hotela, golf-terena i marina i sve objekte neophodne za njegovo funkcionisanje tokom godine.

“Među tim sadržajima su različiti servisi, poput službi sigurnosti i obezbjeđenja, medicinske ali i obrazovne ustanove. Naš Master plan predviđa obrazovne ustanove u okviru gornjeg seoskog područja Luštice, odnosno oblasti pored postojećeg naselja Radovići”, rekli su “Vijestima” iz menadžmenta.

Istakli su da su otvoreni za obje opcije, odnosno da budući grad dobije i međunarodnu i domaću školu. “Jedna opcija ne isključuje drugu, i naš fokus je na obje opcije. Veoma smo zainteresovani da imamo domaću školu. Ukoliko postoji način da se postojeća OŠ 'Branko Brinić' u Radovićima može dograditi ili premjestiti u okviru našeg kompleksa, mi ćemo svakako biti otvoreni za to. Naš plan je trenutno usmjeren na mogućnost da OŠ 'Branko Brinić' bude škola koja će postati dio Luštica Bay projekta“, rekli su u poslovodstvu kompanije čiji je većinski vlasnik egipatsko-švajcarski konzorcijum “Orascom“.

Naveli su da su spremni da o tome pregovoraju sa Vladom i nadležnim ministarstvom.

Nijesu mogli da procijene koliko bi koštala gradnja nove školske zgrade, ali su kazali da bi to bila “značajna investicija“.

Montažna zgrada OŠ “Branko Brinić“, podignuta nakon zemljotresa 1979. godine, u lošem je stanju, sa krovom koji prokišnjava i dotrajalim elektroinstalacijama.

Ministarstvo prosvjete do sada nije pokazivalo veće interesovanje da uloži nekoliko desetina hiljada eura, koliko je procijenjeno da bi koštala samo najosnovnija sanacija zgrade.

Bonus video: