LUŠTICA DEVELOPMENT BI DA POMOGNE ZAJEDNICI

Spremni da izgrade školu u Radovićima

Master plan predviđa obrazovne ustanove u okviru gornjeg seoskog područja Luštice, pojasnili su iz kompanije
83 pregleda 6 komentar(a)
Vježba vatrogasaca, škola Branko Brinić, Foto: Siniša Luković
Vježba vatrogasaca, škola Branko Brinić, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 11.02.2019. 11:26h

Problem dotrajale i neuslovne montažne zgrade u kojoj već više od 30 godina funkcioniše OŠ “Branko Brinić“ iz Radovića kod Tivta, mogla bi  da  riješi kompanija “Luštica Development“.

Iz kompanije su poručili  da  su  spremni   da   izgrade  novu, modernu zgradu.

Projekat novog turističkog grada Luštica bay koji kompanija postupno realizuje na skoro sedam miliona kvadrata netaknute obale zaliva Trašte, u Krtolima kod Tivta, podrazumijeva pored vila, apartmana, hotela, golf-terena i marina i sve objekte neophodne za njegovo funkcionisanje tokom godine.

“Među tim sadržajima su različiti servisi, poput službi sigurnosti i obezbjeđenja, medicinske ali i obrazovne ustanove. Naš Master plan predviđa obrazovne ustanove u okviru gornjeg seoskog područja Luštice, odnosno oblasti pored postojećeg naselja Radovići”, rekli su “Vijestima” iz menadžmenta.

Istakli su  da  su otvoreni za obje opcije, odnosno  da  budući grad dobije i međunarodnu i domaću školu. “Jedna opcija ne isključuje drugu, i naš fokus je na obje opcije. Veoma smo zainteresovani  da  imamo domaću školu. Ukoliko postoji način  da  se postojeća OŠ 'Branko Brinić' u Radovićima može dograditi ili premjestiti u okviru našeg kompleksa, mi ćemo svakako biti otvoreni za to. Naš plan je trenutno usmjeren na mogućnost  da  OŠ 'Branko Brinić' bude škola koja će postati dio Luštica Bay projekta“, rekli su u poslovodstvu kompanije čiji je većinski vlasnik egipatsko-švajcarski konzorcijum “Orascom“.

Naveli su da su spremni  da  o tome pregovoraju sa Vladom i nadležnim ministarstvom.

Nijesu mogli da procijene koliko bi koštala gradnja nove školske zgrade, ali su kazali  da  bi to bila “značajna investicija“.

Montažna zgrada OŠ “Branko Brinić“, podignuta nakon zemljotresa 1979. godine, u lošem je stanju, sa krovom koji prokišnjava i dotrajalim elektroinstalacijama.

Ministarstvo prosvjete do sada nije pokazivalo veće interesovanje  da  uloži nekoliko desetina hiljada eura, koliko je procijenjeno  da  bi koštala samo najosnovnija sanacija zgrade.