Radonjić šef Specijalnog policijskog tima

Time je stavljena tačka na višemjesečne pregovore Katnića i Stojanovića, koji se do sada nijesu mogli usaglasiti oko prvog saradnika glavnog specijalnog tužioca
595 pregleda 0 komentar(a)
Milivoje Katnić, Foto: Savo Prelević
Milivoje Katnić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.02.2016. 16:42h

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je dao saglasnost za postavljanje Dragana Radonjića za šefa Specijalnog policijskog tima. Katnić je to uradio odmah nakon što je direktor Uprave policije Slavko Stojanović predložio Radonjića.

Katnić je o saglasnosti pismeno obavijestio Stojanovića.

Stojanović je ranije danas predložio Radonjića za rukovodioca policijskog odjeljenja u Specijalnom državnom tužilaštvu.

"Direktor Uprave policije MUP-a Slavko Stojanović je danas, u cilju razrješenja otvorenih pitanja u vezi postavljenja rukovodioca Policijskog odjeljenja, Glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću na saglasnost uputio predlog da to bude rukovodilac Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta Dragan Radonjić. Direktor je time potvrdio da se Uprava policije sa uvažavanjem odnosila prema inicijativama Glavnog specijalnog tužioca u vezi sa ovim pitanjem, iako je menadžment Uprave policije želio da se prednost da kandidatima kojima je uža specijalnost upravo ova oblast, suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala"

"Predlaganjem Radonjića kao kandidata za ovo mjesto je takođe potvrđena i riješenost direktora i menadžmenta Uprave policije da se kompromisnim rješenjem i stvaranjem preduslova pruži osnova za što skorije stavljanje u funkciju Policijskog odjeljenja, kako bi policija dala maksimalni doprinos zajedničkoj borbi tužilaštva i policije protiv organizovanog kriminala i korupcije, što je naš zajednički cilj i interes. Glavni specijalni tužilac je, nakon upućivanja predloga direktora, dao saglasnost da direktor postavi Dragana Radonjića za rukovodioca Policijskog odjeljenja", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Time je stavljena tačka na višemjesečne pregovore Katnića i Stojanovića, koji se do sada nijesu mogli usaglasiti oko prvog saradnika glavnog specijalnog tužioca.

Stojanović je prije samo par dana u intervjuu "Pobjedi" saopštio da taj inspektor nije predložen za šefa Policijskog odjeljenja, jer Odsjek za suzbijanje privrednog kriminaliteta, na čijem je on čelu, već duži vremenski period ne ostvaruje očekivane rezultate.

Katnić je u poslednjih nekoliko mjeseci više puta ponovio da na čelu tog tima želi samo Radonjića.

I tog dana, je, nakon Stojanovićeve izjave, saopštio da je Radonjića predložio upravo zbog sjajnih rezultata.

Bonus video: