Veselinu Vujoviću Povelja Ivan Crnojević

Prijestonica Cetinje od 2007. godine dodjeljuje Povelju “Ivan Crnojević” za izuzetan doprinos i promociju grada
669 pregleda 3 komentar(a)
Kašćelan na današnjem skupu, Foto: Prijestonica Cetinje
Kašćelan na današnjem skupu, Foto: Prijestonica Cetinje
Ažurirano: 04.01.2019. 17:43h

Dan osnivanja Cetinja nije samo praznik Cetinjana i Cetinjanki, nego cijele Crne Gore, jer se ta neprekidna linija trajanja i sjećanja dijeli sa svim crnogorskim građanima, bez obzira na vjeru, naciju i jezik, saopštio je gradonačelnik Prijestonice, Aleksandar Kašćelan.

“Zajedno gradimo našu domovinu na temeljima istorijske odluke iz maja 2006. i nasljeđa vjekova prije toga. Patriotizam i identitetska osviješćenost, nijesu zato pitanje trenutka, nego potreba na kojoj se u kontinuitetu mora raditi”, rekao je Kašćelan na svečanosti povodom obilježavanja Dan osnivanja Prijestonice.

On je saopštio da se današnjom svečanošću poklanjamo sjenama osnivača grada - gospodara Ivana Crnojevića i njegovom djelu, ali sa sviješću da je neophodno dati lični doprinos prosperitetu Cetinja.

“Kao odgovorna uprava želimo da se naš grad razvija u svim segmentima, da mladi ostaju, zapošljavaju se i formiraju porodice na Cetinju. Želimo da nam grad bude ispunjen dječjim smijehom. Svakako, svjesni smo svih problema, imamo znanja i dobar motiv da ih rješavamo. Vjerujemo da i nam je slavna prošlost, uz naš marljiv rad i pametne odluke, najbolja zaloga za budućnost”, rekao je Kašćelan.

On je dodao da je Dan osnivanja Prijestonice poseban i zbog toga što se pregaocima, koji su doprinijeli razvoju i promociji Cetinja, dodjeljuje Povelja „Ivan Crnojević“, koja je ove godine pripala proslavljenom rukometašu i rukometnom treneru Veselinu Vujoviću.

“Vrhunski sportski rezultati svrstali su Vujovića među najbolje igrače svijeta, a njegova posvećenost, stručnost i profesionalni pristup u grupu najcjenjenijih rukometnih trenera. Njegova borbenost i umješnost na terenu, jedinstvena priroda, a prije svega dobar odgoj, uvijek su upućivali na cetinjsku školu rukometa, na Cetinje i na ono zbog čega je, između ostalog, danas sa nama - na časno pronošenje imena Cetinja i Crne Gore u svijetu”, rekao je Kašćelan.

Iz Prijestonice je saopšteno da je Vujović bio spriječen da prisustvuje svečanosti i preuzme priznanje, ali se putem video poruke obratio i zahvalio na prestižnoj nagradi.

„Mislim da je ljubav dvosmjerna ulica, jer ja volim Cetinje, volim ljude i svaki kamen tog grada i ovom nagradom ste dokazali da vi volite i poštujete mene. Neizmjerno sam zahvalan i počastvovan nagradom. Svojim radom i odnosom prema sportu trudiću se da afirmišem Cetinje i cijelu Crnu Goru”, rekao je Vujović.

Prijestonica Cetinje od 2007. godine dodjeljuje Povelju “Ivan Crnojević” za izuzetan doprinos i promociju grada.

Priznanje su do sada su dobili akademik Dušan J. Martinović, Novak Jovanović, Luka Lagator, Pavle Đonović, Miodrag Dado Đurić, Branislav Mićunović, Dimitrije Popović, Fudbalski klub “Lovćen”, Rastislav Vrbenski, Dejan Savićević, Marko Špadijer i Milorad Popović.

Bonus video: