Najbolji mentor Saša Jovanović

Mentori su između sebe birali najboljeg mentora na osnovu predstavljenih konkretnih mjera i predloženih aktivnosti za unaprijeđenje postojećeg poslovanja u preduzeću
97 pregleda 0 komentar(a)
JICA, Saša Jovanović, Foto: Ministarstvo ekonomije
JICA, Saša Jovanović, Foto: Ministarstvo ekonomije
Ažurirano: 19.02.2016. 10:28h

Predstavnik barske kompanije BSC, Saša Jovanović, izabran je za najboljeg mentora, nakon uspješno sprovedenog programa mentoringa u kojem su učestvovala crnogorska mala i srednja preduzeća.

Iz Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA) saopšteno je da je izbor najboljeg mentora, nakon uspješno sprovedenog programa tokom prošle godine, organizovan u utorak u Ministarstvu ekonomije.

"Događaj je obuhvatio učešće svih mentora iz Crne Gore, koji su učestvovali u projektu i pružali mentorske usluge preduzećima tokom 2014. i prošle godine. Svaki mentor je imao priliku da u vidu prezentacije predstavi ostvarene rezultate svoje mentorske usluge konkretnom preduzeću", navodi se u saopštenju.

Mentori su između sebe birali najboljeg mentora na osnovu predstavljenih konkretnih mjera i predloženih aktivnosti za unaprijeđenje postojećeg poslovanja u preduzeću.

Sam događaj, kako je je objašnjeno, imao je za cilj umrežavanje mentora, razmjenu iskustava sa terena i iznalaženje novih načina za unaprijeđenje poslovanja preduzeća.

Crnogorska mala i srednja preduzeća, već drugu godinu uzastopno, imala su priliku da učestvuju u programu mentoringa, koji sprovodi Direkcija za razvoj malih i srednjih preduzeća Crne Gore u saradnji sa Vladom Japana preko JICA-e.

U Crnoj Gori je u prošloj godini 16 preduzeća izabrano da učestvuje u mentoring programu. Treninzi i posjete organizovani su u Podgorici, Baru, Budvi, Cetinju, Nikšiću i Bijelom Polju.

Izbor mentora godine se prvi put organizuje ove godine, a sam događaj postaće praksa koja će se sprovoditi jednom godišnje u okviru realizacije projektnih aktivnosti.

Bonus video: