Novljani na Sajmu turizma u Beogradu

Turisti iz Srbije tradicionalno su najbrojniji gosti na hercegnovskoj rivijeri, a Herceg Novi je i tokom protekle godine bio jedna od omiljenih destinacija turista iz te zemlje
0 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 17.02.2016. 14:55h

Turistička organizacija (TO) Herceg Novi, u saradnji sa turističkom privredom grada, učestvovaće na 38. Sajmu turizma u Beogradu koji počinje 18. februara.

Turisti iz Srbije tradicionalno su najbrojniji gosti na hercegnovskoj rivijeri, a Herceg Novi je i tokom protekle godine bio jedna od omiljenih destinacija turista iz te zemlje.

Prema statističkim podacima iz 2015. godine činili su 35 odsto od ukupnog broja turista i ostvarili su oko 38 odsto noćenja na području opštine.

"Ovogodišnji štand Crne Gore odisaće mirisom cvijeta mimoze, jednim od zaštitinih znakova Herceg Novog. Turistička organizacija Herceg Novog predstaviće kulturna i zabavna dešavanja, uz zanimljiv zabavni program i vrijednu nagradu za posjetioce štanda, koju je obezbjedio hotel “Lighthouse”. Hercegnovski hotelijeri i predstavnici privatnog smještaja ponudiće povoljne aranžmane za predstojeću ljetnju turističku sezonu, kao i predsezonu i postsezonu", saopšteno je iz TO Herceg Novi..

Biće organizovano veče Crne Gore u Beogradu pod nazivom "Crna Gora - Sve što ti srce poželi", a za petak je najavljen turistički forum između privrednih komora Srbije i Crne Gore.

Beogradski Sajam turizma najveća je turistička manifestacija u Jugoistočnoj Evropi. Ove godine organizatori očekuju više od više od 1.150 izlagača iz 55 zemalja.

Partner manifestacije je Slovenija, a moto glasi "Gde još niste bili?".

Pod okriljem ove manifestacije održava se i Sajam ugostiteljske opreme “Horeca”, a u istom terminu održava se i Međunarodni sajam vina “Beowine”.

Bonus video: