Od aprila direktni letovi za Izrael

Prema riječima Edelštajna, priličan broj izraelskih investitora zainteresovan je za ulaganje u Crnu Goru
101 pregleda 2 komentar(a)
Avion, Foto: Shutterstock
Avion, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.02.2016. 13:39h

Direktna avionska linija između Crne Gore i Izraela biće otvorena u aprilu, najavili su predsjednici crnogorskog i izraleskog parlamenta, Ranko Krivokapić i Juli Edelštajn.

Edelštajn je, nakon razgovora sa Krivokapićem, kazao da su obojica zadovoljni najavom da će za dva mjeseca biti uspostavljena direktna avionska linija između dvije države.

“Uvjeren sam da će to biti jedna vrsta prekretnice kad je u pitanju razvoj turizma“, rekao je Edelštajn novinarima nakon sastanka.

Prema njegovim riječima, priličan broj izraelskih investitora zainteresovan je za ulaganje u Crnu Goru.

„Nadam se da ćemo naredni put, kada se sastanu predstavnici parlamenata sa obje strane, imati priliku da razmotrimo mogućnosti za investicije“, rekao je Edelštajn.

On je kazao da je obećao Krivokapiću da će razgovarati sa izraelskim ministrima industrije, trgovine, ekonomije i poljoprivrede, kako bi mogli da se fokusiraju na razvoj saradnje dvije države u tim oblastima.

Edelštajn je rekao da su dvije države na dobrom putu kada je u pitanju saradnja u oblasti ekonomije, poljoprivrede i turizma.

„To su, svakako, razlozi da se sagledaju potencijali i da se shvati da u tim oblastima možemo još više da uradimo“, dodao je Edelštajn.

Na sastanku je, kako je naveo, dogovoreno da se pokuša uspostaviti još bolja saradnja između parlamenata, kako bi dostignuća koristila ne samo parlamentima, nego i građanima Crne Gore i Izraela.

Krivokapić je, nakon sastanka sa Edelštajnom, rekao da je puno razloga za takve susrete, od političkih do ekonomskih. On je takođe kazao da je u razgovoru najavljeno otvaranje direktne avionske linije između Crne Gore i Izraela od aprila.

Bonus video: