Počela obuka OSI za rad na SOS liniji za bezbjednost

Projektom je predviđena obuka 10 lica sa invaliditetom za poslove SOS linije za bezbijednost (zaštita ljudi, zaštita životinja i zaštita životne sredine)
0 komentar(a)
Urban Protection Training centar Montenegro
Urban Protection Training centar Montenegro
Ažurirano: 15.02.2016. 18:34h

Privatna ustanova “Urban Protection Training centar Montenegro” potpisala je danas ugovore sa 10 lica sa invaliditetom za poslove SOS linije za bezbjednost.

Obuka je dio projekta “Zaštita jednakosti”, koji je UPTC MNE u saradnji sa NVO “Udruženjem roditelja djece sa teškoćama u razvoju – Podgorica” otpočeo 18. januara ove godine, a koji je odobren od strane Zavoda za zapošljavanje Crne Gore u okviru grant šema.

Projektom je predviđena obuka 10 lica sa invaliditetom za poslove SOS linije za bezbijednost (zaštita ljudi, zaštita životinja i zaštita životne sredine). Nakon sprovedene obuke, pet osoba će biti radno angažovano na period od četiri mjeseca.

"SOS linija za bezbjednost je jednistvena linija u regionu jer je integrativna i obuhvata borbu protiv nasilja - nad ljudima, životinjama i životnom sredinom. Trenerica ove obuke je Slavica Striković, dok su predavači Zoran Radović i Nataša Dragović. Polaznici će se u kontekstu programske cjeline upoznati sa osnovama kriminalistike, pravnih aspekata, ljudskih prava i etike“, kazali su iz Ustanove UPTC MNE.

Prepoznajući potrebe tržišta rada i nedostatak edukovanih lica sa invaliditetom za poslove zaštitarske prirode oni će, kako navode, i u narednom periodu, nakon završetka projekta, nastojati da podstaknu interesovanje lica sa invaliditetom za poslove u oblasti bezbjednosti u skladu sa njihovim mogućnostima i potrebama tržišta rada.

Bonus video: