Tresu se krovovi, pomjeraju stvari: Morali da napuste kuće zbog radova na "Siti keju"

Stanovnici Zagoriča uz gradilište “Siti kej” često primorani da napuste kuće, iz kompanije poručuju da je sve u skladu sa projektom
3822 pregleda 2 komentar(a)
Gradilište “Siti kej”, Foto: Zoran Đurić
Gradilište “Siti kej”, Foto: Zoran Đurić

Podgoričanin Željko Sekulović, koji ima kuću tik uz gradilište “Siti kej” kompanije “Čelebić” u Zagoriču, tvrdi da je njegovoj porodici zbog radova ugrožena bezbjednost.

“Kuća se tokom nedavnih radova, odnosno upotrebe mehanizacije toliko tresla, da smo bili primorani da pobjegnemo napolje. Stvari su se pomjerale, mislim i da mi je oštećen krov”, tvrdi Sekulić.

Iz kompanije “Čelebić” su saopštili da se radovi izvode u svemu prema revidovanom Glavnom projektu, na osnovu kojeg je izdata građevinska dozvola, odnosno podnijeta prijava o građenju.

“Kompanija izvodi radove na izgradnji stambeno - poslovnih objekata i podzemne garaže u Zagoriču, na lokaciji poznatoj kao Siti kej. Prilikom izvođenja radova upotrebljava se mehanizacija koje je neophodna, i sasvim uobičajena za ovu vrstu radova, i ista ne može izazvati oštećenja bilo koje vrste na susjednim objektima. Ukoliko bi se, iz bilo kojih razloga, desila određena oštećenja, za koja bi bilo utvrđeno da su posljedica izvođenja radova, kao odgovorna kompanija bi iste sanirali u najkraćem roku”, navode iz kompanije.

Sekulić kaže da je zbog pomjeranja stvari i podrhtavanja kuće zvao Komunalnu inspekciju, ali da su mu saopštili da nijesu nadležni za slučaj i da se obrati Upravi za inspekcijske poslove.

“Nijesam mogao da da stupim u kontakt sa njima, probaću i narednih dana. Nemam ništa protiv toga da grade, ali mora se poštovati neki red i voditi računa o imovini u blizini gradilišta”, naveo je Sekulić.

On tvrdi da radnici ne poštuju ni kućni red, odnosno da rade u vrijeme tokom kojeg bi građani u okolnim kućama i zgradama, trebalo da odmaraju.

Iz kompanije “Čelebić” su naveli da se utvrđeno radno gradilišta poštuje.

Bonus video: