Berane: Potpisan memorandum sa Međunarodnom studentskom organizacijom

Predsjednik AIESEC-a za Crnu Goru Marko Šćepanović podsjetio je da ova organizacija postoji dugi niz godina, prvobitno kao dio Jugoslovenske studentske organizacije, a od 2013. godine i samostalno i da je u poslednje dvije godine kroz njihove projekte prošlo je oko 500 mladih
59 pregleda 0 komentar(a)
Potpisivanje memoranduma, Berane, Foto: Tufik Softić
Potpisivanje memoranduma, Berane, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 11.02.2016. 10:33h

Predstavnici opštine Berane i Međunarodne studentske organizacije AIESEC potpisali su Memorandum o saradnji koji podrazumijeva otvaranje kancelarije ove organizacije u Beranama.

Potpresjednik Opštine Berane Zoran Marsenić rekao je da će se u narednom periodu saradnja intenzivirati jer je Berane zaslužilo da ima programe kakve nudi AIESEC.

„Ova sredina je ranije bila prepoznata po veoma velikom broju mladih ljudi koji odavde odu pa se ne vrate, koji su prepoznati na mnogo jačim univerzitetima nego što je naš državni univerzitet. Ovaj program mladim ljudima pruža šansu da napreduju, da upoznaju druge zemlje, kulture i narode, da usavrše znanje stranog jezika i da se kroz program volonterske i profesionalne prakse uključe u mnoge zanimljive inicijative koje su do sada bile privilegija razvijenijih sredina“ – kazao je Marsenić.,

Predsjednik AIESEC-a za Crnu Goru Marko Šćepanović podsjetio je da ova organizacija postoji dugi niz godina, prvobitno kao dio Jugoslovenske studentske organizacije, a od 2013. godine i samostalno i da je u poslednje dvije godine kroz njihove projekte prošlo je oko 500 mladih.

„Mnogi studenti iz inostranstva dolazili su u Crnu Goru i radili sa našim studentima. Najveći dio naših aktivnosti do sada se odvijao u Podgorici kao sjedištu AIESEC-a, međutim, podstaknuti jednom plemenitom mišlju da organizaciju da učinimo dostupnom svim mladim ljudima u Crnoj Gori, pored kancelarija u Baru i Budvi otvaramo i kancelariju u Beranama. Time ćemo pokriti sve regije Crne Gore i dati svim mladima u crnoj Gori mogućnost da rade na sebi i da se usavršavaju. Naš cilj je da oni ostanu u zemlji i da se ovde ostvare“ rekao je Šćepanović.

On je istakao da, što se tiče opštine Berane, već u ovoj godini žele da pošalju studente i mlade iz Berana u inostranstvo da volontiraju i rade, ali ne da podstiču odliv mozgova, već da im daju mogućnost da vide kako je u inostranstvu, da se vrate i da to što tamo nauče primjene u svojoj sredini.

“Već na ljeto želimo da dovedemo u Berane studente iz inostranstva, koji će kroz jedan drugačiji, interaktivni model predavati jezike mladima u Beranama“, kazao je Šćepanović.

Međunarodna studentska organizacija AIESEC za početak će koristiti prostorije Omladinskog kluba u Beranama, a rukovodilac beranske kancelarije biće Jelena Šoškić.

Bonus video: