Genić: Uraditi nešto po pitanju nekadašnjeg ‘Centar koža’

Odbornica napominje da je u pitanju izuzetno frekventan dio grada, i da je ovo stanje koje traje već godinama
2 komentar(a)
Biljana Genić, Foto: PzP
Biljana Genić, Foto: PzP
Ažurirano: 10.02.2016. 12:03h

Članica Pokreta za promjene i odbornica Demokratskog fronta u Glavnom gradu Biljana Genić podsjetila je na problem stanovnika Zagoriča koji su do sada nekoliko puta pisali peticiju kako bi se riješilo pitanje napuštene zgrade ’Centar Koža’, a koji su, kako kaže, ostali bez odgovora od strane nadležnih.

"Stara zgrada koja se nalazi na uglu ulica II Crnogorskog bataljona i Piperske koja je nekada služila kao centar za otkup kože, danas je napuštena i predstavlja parvo ruglo. Osim toga, treba naglasiti da se ova ruina nalazi na svega 1 kilometar od samog centra grada. Zgrada ne samo da vizuelno ruži naselje, već je stjecište beskućnika i najvjerovatnije narkomana, i pretvorena je u javni toalet iz kog se šire neprijatni mirisi koji tokom ljetnjih mjeseci postaju nesnosni. Što je posebno ružno za ljude koji stanuju u obližnjim porodičnim kućama i stambenim zgradama", navodi Genić.

Ona napominje da je u pitanju izuzetno frekventan dio grada, i da je ovo stanje koje traje već godinama.

"Situaciju dodatno otežava čovjek, koji je kako saznajemo u bliskim rođačkim odnosima sa jednim gradskim funkcionerom- naravno iz vladajuće stranke koji svakodnevno na opštinskoj zemlji iza napuštene građevine donosi i protivzakonito izbacuje ogromne količine zemlje i kamenja. Smatramo da je ovakvo stanje nedopustivo za jednu gradsku lokaciju i da nadležni pod hitno moraju da djeluju, prije svega tako što će zaustaviti privilegovane da od opštinskog zemljišta prave divlju deponiju", zaključuje se.

Bonus video: