U srijedu crveni meteo alarm

"U Podgorici i u južnim predjelima će konstantno padati kiša, dok će na sjeveru padati snijeg. Neće biti hladno, ali će biti kišovito", kazao je Pavićević "Vijestima"
10 komentar(a)
kiša, kišobran, Foto: Shutterstock
kiša, kišobran, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.02.2016. 16:32h

Zbog jakog olunog južnog vjetra koji će početi večeras u ranim jutarnjim časovima i trajati do sjutra popodne, meteorolozi najavljuju za sjutra crveni meteo alarm.

"Ujutru će biti baš jakog južnog vjetra, tako da će biti olujnih udara koji zaslužuju da se najave kao crveni meteo alarm. Vjetar će početi tokom noći, u ranim jutarnjim satima, a prestaće u drugoj polovini dana", rekao je meteorolog Dušan Pavićević.

On je kazao da će narednih sedam dana biti bogati po padavinama, pogotovo na teritoriji Glavnog grada.

"U Podgorici i u južnim predjelima će konstantno padati kiša, dok će na sjeveru padati snijeg. Neće biti hladno, ali će biti kišovito", kazao je Pavićević "Vijestima".

Pavićević tvrdi da se temperature vazduha neće bitnije mijenjati.

Od 5 do 15 stepeni

U Crnoj Gori će u srijedu biti umjereno do potpuno oblačno i vjetrovito, povremeno sa kišom, ponegdje pljuskovima i grmljavinom, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju.

Na sjeveru od sredine u planinama snijeg koji će se tokom dana proširiti i na niže predjele. Ponegdje se očekuju umjerene ili obilne količine padavina. Krajem dana ili u večernjim satima u većem dijelu zemlje prestanak padavina.

Vjetar južni, pojačan i jak, na udare i olujne jačine, krajem dana u slabljenju.

Jutarnja temperatura vazduha od 4 do 14, najviša dnevna od 5 do 15 stepeni.

Bonus video: