Deripaska nudi 140.000 za zakup plaže Trsteno

Komisija za vrednovanje ponuda trebalo bi u narednih nekoliko dana da izvrši rangiranje ponuda, a prednost Deripaskine firme je i to što je vlasnik zemlje u zaleđu uvale Trsteno.
234 pregleda 0 komentar(a)
Trsteno, Foto: Arhiva Vijesti
Trsteno, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 06.02.2016. 09:24h

Kompanija ruskog oligarha Olega Deripaske ponudila je 140.000 eura za godišnji zakup 90 metara plaže Trsteno, što je četiri i po puta više od početne cijene.

Komisija javnog preduzeća “Morsko dobro” otvorila je juče ponude za 19 plaža na području kotorske opštine, a interesovanje je vladalo jedino za za plažu Trsteno, za koju je licitarala i Deripaskina kompanija “K.P.M. Limidet”.

Za ostale ili nije bilo interesovanja, ili je dostvaljena isključivo jedna ponuda, sa cijenom neznatno većom od minimalne.

Za plažu Trsteno pristigle su dvije ponude - podgoričke firme “ K.P.M limited” i budvanske “Altia Montenegro”. Iako je minimalna cijena zakupa bila 30.000 eura, “Altia Montenegro” ponudila je 110.000, što je izazvalo nevjericu kod čanova Komisije.

Otvaranje Deripaskine ponude od 140.000 eura, izazvalo je oduševljenje u sali.

Komisija za vrednovanje ponuda trebalo bi u narednih nekoliko dana da izvrši rangiranje ponuda, a prednost Deripaskine firme je i to što je vlasnik zemlje u zaleđu uvale Trsteno.

Budvansku “Altia Montnegro”, kako se navodi u Centralnom registru privrednih subjekata, osnovala je firma “Altia limited”, a izvršna direktorka je Silvana Kešelj.

“K.P.M limited” je vlasnik zemljišnog kompleksa od pola miliona kvadrata, koji se prostore od rta Platamuni do Trstena, koju je Deripaska kupio od Opštine Kotor još 2004.

Do danas je uspio samo da na prostoru nekadašnje vojne baze na rtu Platamuni izgradi raskošni ljetnjikovac.

“K.P.M. limidet” krajem pošle godine ponijela je zahtjev za dobijanje urbanističko-tehničkih uslova, prvog papira u proceduri izdavanja građevinske dozvole. DUP-om “Platamuni - Trsteno“ predviđena je izgradnja luksuznih hotelskih kompleksa, vila za prodaju i ostalih pratećih sadržaja.

Bonus video: