TV Vijesti prve po povjerenju i gledanosti

Savjet RTCG nedavno zaključio da informativni program nije objektivan i uravnotežen
169 pregleda 13 komentar(a)
TV Vijesti, Foto: Luka Zeković
TV Vijesti, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.02.2016. 07:38h

Povjerenje građana u Radio-televiziju Crne Gore (RTCG) gotovo da je isto kao i 2013. godine, s tim da gledaoci još manje vjeruju informativnom programu te kuće.

Prema preliminarnim rezultatima istraživanja gledanosti i povjerenja Agencije “Defacto”, dostavljenom juče Savjetu, TV "Vijesti" i dalje uživa najveće povjerenje građana.

Više nezvaničnih izvora potvrdilo je da su TV "Vijesti" najgledanije kada je riječ o informativnom programu.

Predsjednik Savjeta RTCG Ivan Mitrović kazao je da su preliminarni rezultati istraživanja predstavljeni, ali da ne može da ih komentariše i dok ne dobiju kompletne rezultate.

"To je bila samo prezentacija gdje su nam saopšteni preliminarni rezultati. Članovi savjeta su zahtijevali neka pojašnjenja i postavili određena pitanja u vezi sa istraživanjem. Kada sve to dobijemo napismeno i kompletno istraživanje, raspravljaćemo na narednoj sjednici", kazao je Mitrović juče "Vijestima".

Generalni direktor RTCG Rade Vojvodić juče nije odgovarao na telefonske pozive i SMS.

Savjet je na jednoj od ranijih sjednica donio zaključak da "pojedine emisije informativnog programa nijesu dovoljno objektivne i uravnotežene".

Konkurisali samo aktuelni urednici

Na konkursu za urednike u RTCG, prema nezvaničnim informacijama, prijavili su samo zaposleni koji su i do sada pokrivali ta radna mjesta.

Izvor "Vijesti" spekuliše da bi Vojvodić mogao ponoviti konkurs za urednike televizije, jer, navodno, nije zadovoljan što su se samo dosadašnji urednici prijavili.

Urednica prvog programa TVCG do sada je bila Marina Vuković, drugog Lana Sekulić, satelitski je uređivala Olivera Vukadinović, dok je urednik prvog programa Radija Crne Gore Ivan Vojinović, a radija '98 Mirsad Rastoder.

Bonus video: