Potpisan Sporazum o prijateljstvu i saradnji Bara i Maribora

"Predsjednik Opštine Bar i direktorica Turističke organizacije Bar Neda Ivanović sastali su se i sa direktoricom Više strukovne škole za gostinstvo i turizam Helenom Cvikl, sa kojom je dogovorena buduća saradnja u ovoj oblasti", dodali su iz Srzentićevog kabineta
64 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Srzentić, Andrej Fištravec, Foto: Radomir Petrić
Zoran Srzentić, Andrej Fištravec, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 03.02.2016. 16:23h

Župan Maribora dr Andrej Fištravec i predsjednik Opštine Bar dr Zoran Srzentić potpisali su ove nedjelje u Mariboru Sporazum o prijateljstvu i saradnji ova dva grada.

"U duhu iskrenog prijateljstva Opština Bar i grad Maribor su odlučili da započeto prijateljstvo formalizuju, a saradnja dva grada će biti u oblastima obrazovanja, ekonomije i privrede, kulture, sporta, turizma, zdravstva, komunalnih djelatnosti i drugih oblasti iz djelokruga odgovarajuće sposobnosti i nadležnosti Opštine Bar i grada Maribora", saopšteno je danas iz Srzentićevog kabineta.

Na poziv župana Maribora, delegacija Opštine Bar boravila je u zvaničnoj posjeti ovom gradu i tom prilikom Srzentić je imao susrete sa gradonačelnikom Makarske Tončijem Bilićem i gradonačelnikom Kraljeva Tomislavom Ilićem, koji su takođe bili u posjeti Mariboru. U susretu sa direktorom lokalnog preduzeća „Snaga d.o.o." Cvetkom Žalikom, razmijenjene su i informacije u oblasti komunalnih djelatnosti i iskazana želja za saradnjom.

"Predsjednik Opštine Bar i direktorica Turističke organizacije Bar Neda Ivanović sastali su se i sa direktoricom Više strukovne škole za gostinstvo i turizam Helenom Cvikl, sa kojom je dogovorena buduća saradnja u ovoj oblasti", dodali su iz Srzentićevog kabineta.

Bonus video: