U ustanovu na Kakarickoj stigla i prva klijentkinja

Ženski paviljon za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci na Kakarickoj gori otvoren je 17. decembra prošle godine
99 pregleda 6 komentar(a)
Ženski paviljon, Kakaricka gora, Foto: Luka Zeković
Ženski paviljon, Kakaricka gora, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.01.2016. 19:44h

Prva klijentkinja primljena je prije dva dana na tretman na liječenje u ženskom paviljonu u okviru Javne ustanove na Kakarickoj gori. Kako je “Vijestima” kazao direktor te ustanove Aleksandar Radinović postoji još interesovanja za tretman, tako da se nada će iduće sedmice još nekoliko klijentkinja biti primljeno na tretman.

“Komisija za prijem, razmatraće i te prijave. Utvrdiće da li kandidatkinje ispunjavaju uslove da budu primljene. Odnosno, da li su apstinirale od psihoaktvivnih supstanci određeni period, da imaju autentičnu volju i da nemaju bolest koja je primarna u odnosu na zavisnost”, kazao je Radinović.

On je rekao da klijentkinje plaćaju kao i muška populacija, odnosno 230 eura mjesečno.

Ženski paviljon za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci na Kakarickoj gori otvoren je 17. decembra prošle godine. Radinović je kazao da u ustanovi može da bude smješteno 16 klijentkinja, ali da se sobe mogu prilagoditi ako bude trebalo i za veći broj. On je rekao da je trenutno na rezidencijalnom tretmanu 25 muškaraca, a nerezidencijalnom njih 17.

Bonus video: