„FX Yachts“ promoviše jedan od svojih brodova u Tivtu

Ova 28,85 metara duga jahta gliserske forme trupa, postiže maksimalnu brzinu od 28 čvorova a pogone je dva MTU dizel-motora snage 1.920 konja
1 komentar(a)
FX Yachts, Foto: FX Yachts
FX Yachts, Foto: FX Yachts
Ažurirano: 28.01.2016. 16:55h

Turski konstruktor i proizvođač jahti „FX Yachts“ iz Antalije, postao je jedan od zvaničnih sponzora predstojećeg, drugog po redu izdanja prestižne jahting-manifestacije „Superyacht Rendezvous Montenegro“, koja će se održati od 7. do.9. jula ove godine u elitnom nautičkom centru Porto Montenegro u Tivtu.

Kompanija iz Turske projektuje i gradi visokokvalitetne motorne jahte koje odlikuje sportski dizajn, minimalistički uređena moderna unutrašnjost i relativno umjerena cijena kada su takvi ultraluksuzni brodovi u pitanju.

Na predstojećoj manifestaciji u Tivtu, „FX Yachts“ klijenteli će prikazati svoj najnoviji i po dimenzijama najmanji proizvod – luksuznu motornu jahtu FX 29.

Ova 28,85 metara duga jahta gliserske forme trupa, postiže maksimalnu brzinu od 28 čvorova a pogone je dva MTU dizel-motora snage 1.920 konja. Inače, prijavljivanje zainteresovanih za učešće na „Superaycht Rendezvous Montenegro“ koji u Tivtu priređuje čuvena međunarodna medijska grupacija specijalizovana za nautiku i jahting „Boat International Media“ u saradnji sa Porto Montenegrom, je u toku.

Lani je na premijernom izdanju ove manifestacije u Crnoj Gori, učestvovalo je osam brodova dugih između 39 i 50 metara, ukupne vrijednosti preko 200 miliona eura i 100-tinjak superbogatih gostiju na njima. Do sada je „Boat International“ ovu veliku feštu za one „koji nešto znače“ u svjetskoj superjaht- industriji, priređivao duže od 20 godina u Monaku, a prošle godine se ona iz mondenske kneževine na Azurnoj obali, preselila u Crnu Goru. „Superaycht Rendezvous“ predstavlja priliku vlasnicima jahti i njihovim gostima da iskuse izvanredno lijepu prirodu jedinog fjorda na Mediteranu – Boke Kotorske.

Program manifestacije, uključujući i svečani koktel, zajedničku plovidbu, svečani ručak za međusobno biznis-povezivanje i posjete jahtama-učesnicama, nudi dovoljno vremena i prilika da se učesnici upoznaju i istovremeno odmore i opuste u jednom od najljepših predjela Evrope. Poznata kao „Biser Mediterana“, Crna Gora ima izvanredno lijepe pejsaže, od fantastičnih vodopada i nveličanstvenih planina, do malih skrovitih plaža i uvala“, navode organizatori „ „Superyacht Rendezvous Montenegro 2016“.

Osim upoznavanja vlasnika i prilike da međusobno pregledaju svoje „ploveće palate“, učesnici ove manifestacije moći će da iz prve ruke iskuse i neke od najinteresantnijih djelova turističko-kulturne ponude Crne Gore – od kanjoninga i izleta u najljepše djelove naše države, preko obilaska kulturno-istorijskih spomenika na primorju, do upoznavanja sa bogatom gastronomskom i enološkom ponudom ovog kraja.

Bonus video: