Nakon krivične prijave vratili pare

Klub odbornika Građanski savez podnio krivičnu prijavu državnom tužiocu protiv odgovornih lica u Turističkoj organizaciji
57 pregleda 0 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 27.01.2016. 17:19h

Preduzeće „Free kick master“ doo je u ponedjeljak na žiro-račun Turističke organizacije (TO) Herceg Novi izvršilo povraćaj sredstava koji je organizacija prethodno avansno uplatila, po osnovu ugovora o organizovanju izvođenja slobodnih udaraca „Free Kick Master Legende“, saopšteno je iz TO.

Firma je uplatila i 5.221,13 eura za ugovorene zakonske zatezne kamate, kao i 1.524,38 eura na ime troškova održavanja pres konferencije održane 4. decembra 2015. godine .

Klub odbornika Građanski savez podnio krivičnu prijavu državnom tužiocu protiv odgovornih lica u Turističkoj organizaciji, jer prilikom sklapanja ugovora nisu precizirane posljedice neizvršavanja ugovora, kao i da ugovor nema ključnu odredbu da se u slučaju neodržavanja manifestacije, sredstva od 69 hiljada eura moraju vratiti, uz kamatu. Sporna je, prema mišljenju Građanskog saveza i odredba ugovora, da se umjesto najavljenih igrača, koji će nastupiti u Herceg Novom, mogu naći “adekvatne i adekvatnije” zamijene.

Iz „Free kick master“ su izjavili da je osporavanje projekta neopravdano, ali i da su “u cilju očuvanja poslovnog rejtinga i ugleda, odlučili da uplate nazad čitav iznos primljene naknade, uvećan za iznos zakonske zatezne kamate i troškove organizovanja konferencije za novinare”.

Poručili su i da vraćanje naknade neće uticati na Ugovor o organizaciji manifestacije, što znači da ovo preduzeće i Turistička organizacija“ nastavljaju sa aktivnostima, u cilju uspješne realizacije ovog projekta”.

Podsjećamo da dvodnevna manifestacija Free Kick Master Legende Herceg Novi 2015. u kojoj je najavljeno učšće poznatih eks fudbalskih zvijezda trebalo da se organizuje u terminu od 15. do 31. avgusta 2015. Zbog “isključive krivice” organizatora firme - Free kick master, čiji su to predstavnici javno priznali, određen je novi termin 30. i 31. maj ove godine.

Bonus video: