Građanski savez: Nijesu zaštićeni interesi grada prilikom sklapanja ugovora sa firmom Free Kick Master

Iz odborničkog kluba Izbor koji sa DPS čini vlast u Herceg Novom, odbijaju optužbe i tvrde da je sve rađeno u interesu grada
0 komentar(a)
Građanski Savez HN, Foto: Slavica Kosić
Građanski Savez HN, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 21.01.2016. 16:46h

Klub odbornika Građanski savez tvrdi da Turistička organizacija (TO) Herceg Novi nije zaštitila interese grada prilikom sklapanja ugovora sa firmom Free Kick Master d.o.o. (FKM) iz Herceg Novog o održavanju manifestacije slobodnih udaraca u najvećem bokeljskom gradu. Zbog toga su podnijeli krivičnu prijavu državnom tužiocu protiv odgovornih u lokalnoj TO.

Iz odborničkog kluba Izbor koji sa DPS čini vlast u Herceg Novom, odbijaju optužbe i tvrde da je sve rađeno u interesu grada.

Odbornik Građanskog saveza dr. Špiro Vuković, ne sporeći značaj održavanja manifestacije, na današnjoj konferenciji za novinare je kazao da je u ime organizatora Slobodan Petrović Gavrilović preuzeo 69 hiljada eura, a da manifestacija nije održana u ugovorenom roku u drugoj polovini avgusta prošle godine. U aneksu ugovora, firma Free Kick Master d.o.o je označena kao “isključivi krivac” za neodržavanje manifestacije i određen je novi datum 30. i 31. maj ove godine. Vuković tvrdi da nijesu precizirane posljedice neizvršavanja ugovora; kao i da ugovor nema ključnu odredbu da se u slučaju neodržavanja manifestacije, sredstva od 69 hiljada eura moraju vratiti, uz kamatu. Sporna je, prema mišljenju Vukovića, i odredba ugovora, da se umjesto najavljenih igrača, koji će nastupiti u Herceg Novom, mogu naći “adekvatne i adekvatnije” zamijene.

Vuković je kazao da su ovi navodi bili i jednoglasni zaključci Izvršnog odbora Turističke organizacije i da su kao takvi morali biti uneseni u ugovor, što nije urađeno. Nije uvažena, a jednoglasno je tada prihvaćen i predlog tadašnjeg predsjednika Opštine Nikole Nikše Gojkovića da se organizatoru 10 odsto sredstava isplati nakon završetka manifestacije.

Ugovor o organizaciji Free Kick Maste potpisla je v.d.direktorica TO Herceg Novi Nataša Martić, koja je i tada bila odbornica u SO, a aneks v.d. direktora TO Bojana Blagojević. A pritisak da se ovakav štetan ugovor potpiše direktno je izvršio Dušan Radović Krušo, odbornik Izbora, jedan od savjetnika predsjednice opštine i predsjednik Odbora direktora Stambeno komunalnog preduzeća, saopšteno je na konferenciji za novinare.

Odbornik Izbora Dušan Radović Krušo je na konferenciji za novinare koja je uslijedila nakon one koju je održao Građanski savez kazao da je cilj manifestacije pored takmičenja, promocija Herceg Novog jer će Free Kick Master iz Herceg Novog prenositi 50 TV svjetskih kanala i gledati preko 100 miliona gledalaca širom svijeta.

Radović je naveo da ovu ideju podržavaju fondacije “Futbol Masters”, “Footbal for peace” i fondacija “Gol Iluminado” Elijasa Figeroe, kao i ličnosti poput ambasadora Ujedinjenih nacija Kofi Anana, Princa Alberta od Monaka i pitao “da li bi oni učestvovali u nekon nečasnom poslu”.

Odbornik Mladen Ivanović je na optužbe odgovorio da je riječ o ljudima koji su loši hrišćani koji drugima žele zlo.

Fudbalske legende u Herceg Novom?

Podsjećamo da je dvodnevna manifestacija Free Kick Master Legende Herceg Novi 2015 (slobodni udarci) u kojoj je najavljeno učšće poznatih eks fudbalskih zvijezda trebalo da se organizuje u terminu od 15. do 31. avgusta 2015. Godine, Free kick Master Legende je sportsko takmičenje u kome neke od nekadašnjih najvećih svjetskih fudbalskih zvijezda, koje više nijesu aktivni profesionalni fudbaleri, izvode slobodne udarce, a na golu su poznati golmani.

Bonus video: