Radnici "Gorice" ne mogu do zarada godinama

“Nije nam isplaćeno više od 100 zarada. Tražimo da nam se plate isplate od novca od zakupa imovine našeg preduzeća”
1 komentar(a)
Novka Sošić, Foto: Savo Prelević
Novka Sošić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.01.2016. 17:27h

Radnici Građevinskog preduzeća „Gorica” u stečaju, najavili su da će tražiti odštetu od države , jer godinama ne primaju platu, a sudski postupci za dokazivanje vlasništva nad imovinom tog preduzeća traju predugo.

Zamjenica predsjednika sindikata „Gorice” Novka Sošić kazala je da se radnicima duguju plate godinama, ali da i pored presude u korist njihovu za isplatu plata i vraćanje imovine, ne mogu da dođu do svog novca.

“Nije nam isplaćeno više od 100 mjesečnih zarada. Tražimo da nam se plate isplate od novca koji nekoliko privrednika izdvaja na ime zakupa imovine našeg preduzeća“, kazala je Sošićeva.

Ona tvrdi da radnici tog preduzeća ne znaju koliko zakupci izdvajaju novca, iako su to više puta tražili od stečajnog upravnika Gorana Smolovića da im da dokumentaciju

Međutim, Smolović je “Vijestima” kazao da je radnicima više puta pokazivao ugovore i da znaju za iznose.

“Potraživanja prema radnicima ne mogu se izmiriti od zakupa, jer je veliki iznos. Privredni sud je nedavno donio presudio po treći put da je 24.000 kvadrata na Zabjelu imovina 'Gorice', što je osporavao Glavni grad. Na potezu je Apelacioni sud”, kazao je Smolović.

On je kazao da bi od te imovine mogla da se namire sva potraživanja prema radnicima i drugim povjeriocima.

Sošićeva je istakla da su ostali bez brojne imovine, među kojima i odmarališta u Bečićima, na lokaciji Vještica.

“Ali, iako je tako, tamo je zaposlen jedan radnik 'Gorice', koga plaća stečajni upravnik”, tvrdi Sošićeva.

Smolović je kazao da je većinu imovine u Bečićima zaplijenila banka, na ime fiducije, za kredit podignut prije 15 godina.

“Međutim, ima dio imovine 'Gorice', koji se još uvijek vodi na preduzeće, a kao stečajni upravnik, dužan sam da se staram, odnosno obezbijedio sam čuvara”, kazao je Smolović.

On tvrdi da je pri kraju procedura vraćanja odmarališta na Vještici u vlasništvu „Gorice”.

Bonus video: