Ponuda Crne Gore predstavljena na sajmu u Štutgartu

Na štandu Crne Gore svoju ponudu, raznovrsnost sadržaja, prirodnih bogatstava i mogućnost doživljaja različitih avantura na malom prostoru za kratko vrijeme, pored NTOCG predstavile su specijalizovane turističke agencije za aktivan turizam Adventure Montenegro, Explorer i Rams
90 pregleda 0 komentar(a)
sajam turizma London
sajam turizma London
Ažurirano: 18.01.2016. 14:54h

Nacionalna turistička organizacija (NTOCG) predstavila je ponudu Crne Gore na sajmu CMT, koji je za vikend održan u Štutgartu.

Iz NTOCG su saopštili da je crnogorska ponuda predstavljena zainteresovanim posjetiocima, među kojima i lokalnim medijima i turoperatorima.

"Na ovom sajmu specijalizovanom za aktivni turizam posjetioci su imali priliku da se informišu o rutama, sa posebnim akcentom na oko 4,5 hiljada kilometara markiranih planinarskih i biciklističkih staza u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Na štandu Crne Gore svoju ponudu, raznovrsnost sadržaja, prirodnih bogatstava i mogućnost doživljaja različitih avantura na malom prostoru za kratko vrijeme, pored NTOCG predstavile su specijalizovane turističke agencije za aktivan turizam Adventure Montenegro, Explorer i Rams.

Sajam CMT je, kako su objasnili, jedan od najvećih svjetskih sajmova turizma sa preko 240 hiljada posjetilaca i sa više od dvije hiljade izlagača iz cijeloga svijeta koji predstavljaju nove destinacije, zemlje, regije, gradove za aktivni odmor.

"Njemačko tržište je jedno od najvećih emitivnih tržišta sa preko 60 miliona turista godišnje. Njemci su zainteresovani za aktivan odmor, kulturne događaje i žele da uče tokom odmora, a ne samo da uživaju na plaži i suncu", dodaje se u saopštenju.

Iz NTOCG su kazali da je Crnu Goru, prema zvaničnim statističkim podacima, do decembra posjetilo 50 odsto više turista iz Njemačke, koji su ostvarili skoro 70 odsto više noćenja nego 2014. godine.

Bonus video: