Tivat: Vlast krenula od vodovoda vrijednog 750.000 eura

Na postojećem vodovodu, rađenom prije pet godina, često pucale cijevi
0 komentar(a)
Tivat, vodovod, Foto: Siniša Luković
Tivat, vodovod, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 16.01.2016. 18:49h

Raspisivanjem tendera za izbor izvođača radova na izgradnji novog vodovoda od kotorske raskrnice do Solila, vrijednog 700.000 eura, Opština Tivat započela je realizaciju ovogodišnjeg plana kapitalnih ulaganja.

Planirano je da u lokalnu infrastrukturu bude uloženo 11,5 miliona eura.

Vodovod promjera 450 milimetara, u dužini od 2,5 kilometara u Solilima, biće zamijenjen potpuno novim cjevovodom. Na postojećem, iako starom samo pet godina, do sada bilo preko 50 većih havarija, sa pucanjem cijevi i uništavanjem trase lokalnog puta Tivat-Radovići. Nadležni do sada su izbjegavali da objasne ko je kriv što vodovod već sada moraju da zamijene novim.

Investicionom planom, Opština je predvidjela da 1,1 milion eura uloži u početak gradnje obalnog šetališta i otvorenog plivališta na lokaciji Belane, a milion za gradnju kanalizacionog sistema u naselju Donja Lastva. Za izgradnnju objekta novog vatrogasnog doma u Gradiošnici, koja se odlaže već dvije godine zbog neriješenih infrastrukturnih problema, opredijeljeno je 400.000 eura.

Za izgradnju multifunkcionalnog objekta na Seljanovu, gdje opštinari planiraju da smjeste Crveni krst, dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama, dnevni centar za stare te sklonište za žrtve porodičnog nasilja, planirano je 600.000 eura.

Za izgradnju novog puta od Solila do jugoistočne granice kompleksa Luštica bay u Krtolima predviđeno je 3 miliona eura, za izmještanje stanovnika neformalnog romskog naselja 400.000, a za sanaciju Doma kulture u Gošićima 125.000 eura. Opština Tivat će ove godine milion i po eura izdvojiti za ekspropijaciju privatne imovine, a po 250.000 biće utrošeno za nastavak adaptacije i rekonstrukcije objekta DTV “Partizan“ i plaćanje obaveza lokalne uprave u vezi sa izmještanjem takozvanog švedskog naselja na Seljanovu.

Stanovi vaterpolisti Paskoviću i boćaru Petkoviću

Za investiciono održavanje javnih objekata biće utrošeno 137.000 eura, a za “ostale kapitalne izdatke“ još 865.000 eura.

U tu stavku, pored ostaloga, uvrštena je prva faza gradnje ulice u Cacovu, vrijedna 200.000, rekonstrukcija ulice u Marićima vrijedna 100.000 eura, kupovina dva stana za zaslužne sportiste, vaterpolistu Vjekoslava Paskovića i boćara Miroslava Petkovića od 70 hiljada eura i rekonstrukcija i asftaltiranje Đačke ulice vrijedna 20 hiljada eura...

Bonus video: