Norvežani najrađe Herceg Novi biraju za odmor

Pored Turističke organizacije Herceg Novi na sajmu u glavnom gradu Norveške prisutne su i NTO Crne Gore, kao i lokalne turističke organizacije: Bara, Tivta, Ulcinja i Podgorice
129 pregleda 3 komentar(a)
TO Herceg Novi, Oslo, Foto: TO Herceg Novi
TO Herceg Novi, Oslo, Foto: TO Herceg Novi
Ažurirano: 15.01.2016. 17:22h

Turistička organizacija Herceg Novog učestvuje na turističkom sajmu u Oslu u Norveškoj od 15. do 17. januara .

“To je idealna priliku za susrete poslovnih ljudi u turističkom i hotelskom biznisu, tim prije što je ove godine ovaj sajam okupio više od 600 izlagača iz 120 zemalja. Tržištu Norveške predstavljena je ukupna turistička ponuda Herceg Novog, sa akcentom na aktivni odmor u toku ljetnje turističke sezone, kulturnom i vjerskom turizmu,predstavljene su muzičke i sportske manifestacije, prirodne ljepote, planina Orjen, poluostrvo Luštica, kulturno istorijsko nasljeđe, vodeni sportovi, kao i mogućnosti za bavljenje hiking-om and biking-om. Promovišu se i kulturna i zabavna dešavanja koja su planirana za ovu sezonu u Herceg Novom”, saopšteno je iz TO Herceg Novi.

Tokom trajanja sajma su predviđeni brojni poslovni susreti i druženja sa partnerima i medijima sa ovog područja.

Turisti iz Norveške su tradicionalno među najbrojnijim stranim gostima Herceg Novog. Prema statističkim podacima iz 2015. godine, Crnu Goru posjetilo preko 8.000 turista iz Norveške koji su ostvarili 63.000 noćenja, a preko 50 odsto turističkog prometa ostvarno je u Herceg Novom.

Pored Turističke organizacije Herceg Novi na sajmu u glavnom gradu Norveške prisutne su i NTO Crne Gore, kao i lokalne turističke organizacije: Bara, Tivta, Ulcinja i Podgorice.

Bonus video: