Klinički centar nudi pet specijalizacija

Na konkursu specijalizacije za psihijatriju, oftalmologiju i internu medicinu i dvije za opštu hirurgiju
1425 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Klinički centar Crne Gore raspisao je krajem decembra javni konkurs za dodjelu pet specijalizacija.

Institucija na čijem je čelu Jevto Eraković nudi po jednu specijalizaciju za psihijatriju, oftalmologiju i internu medicinu s usmjerenjem na reumatologiju i dvije za opštu hirurgiju.

“Procedura raspisivanja konkursa za pet specijalizacija u potpunosti je sprovedena u skladu sa zakonom i na osnovu potreba KCCG za angažovanjem ljekara iz oblasti psihijatrije, oftalmologije, interne medicine sa usmjerenjem na reumatologiju i opšte hirurgije. Dodjela specijalizacija će se izvršiti po Zakonu i Pravilniku o uslovima, kriterijumima i postupku za odobravanje specijalizacija”, rečeno je “Vijestima” iz njihove Službe za odnose sa javnošću.

Najveća zdravstvena institucija u državi rapisala je konkurs 25. decembra, a on je tri dana kasnije osvanuo u jednom dnevnom listu.

Konkurs je otvoren 15 dana od dana objavljivanja.

Precizirano je da odluku o odobravanju specijalizacije donosi direktor zdravstvene ustanove u roku od sedam dana od dana prijema rang-liste kandidata.

Kandidati koji su se prijavili za odobravanje specijalizacije, a koji nisu izabrani, mogu izvršiti uvid u svoju i dokumentaciju kandidata kome je odobrena specijalizacija u roku od 15 dana od prijema odluka kandidata kome je odobrena specijalizacija.

Kriterijumi za odobravanje specijalizacija su uspjeh na cjelokupnim studijama, ali i iz predmeta iz oblasti za koje se odobrava specijalizacija, dužina studiranja, poznavanje stranog jezika i rezultat usmenog intervjua.

“Kandidatu koji je duže studirao od roka utvrđenog obrazovnim programom usljed korišćenja roditeljskog odsustva, duže bolesti ili upućivanja na stručnu praksu, odnosno usavršavanje od strane nadležnog organa ustanove na kojoj je studirao, bodovi se neće oduzimati uz obavezu podnošenja odgovarajućeg dokaza (rješenje Fakulteta ili uspino vrijeme mirovanja studija u indeksu)”, navodi se u tekstu konkursa.

Bonus video: