U Crnoj Gori tokom novogodišnjih praznika oko 40.000 turista

Iz NTO su naglasili da se za doček Nove godine u hotelima - kako na primorju, tako i na sjeveru - tražilo mjesto više
65 pregleda 0 komentar(a)
Nova Godina Budva, Foto: Miloš Ćetković
Nova Godina Budva, Foto: Miloš Ćetković
Ažurirano: 02.01.2016. 14:02h

Oko 40.000 turista odlučilo se da novogodišnje praznike provede u Crnoj Gori, što je za osam odsto više u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO).

Najbrojniji su gosti iz Srbije, BiH, Hrvatske, Rusije i Albanije.

Preko 60.000 posjetilaca odlučilo je da novu godinu dočeka na trgovima širom Crne Gore, gdje su uživali uz pjesmu i muziku najpopularnijih domaćih i regionalnih izvođača.

Najbolju posjećenost bilježi Budva. Koncerti popularnih domaćih i pop izvođača iz regiona poput Zdravka Čolića, Džibonija, Perpera, Vanje Radovanovića, Danijela Alibabića i drugih, kao i svečani popodnevni koncert klasične muzike i program animacije za djecu, privukli su u Budvu veliki broj posjetilaca.

Nakon višegodišnje pauze, ove godine organizovan je doček Nove godine na Trgu Republike u Podgorici, gdje su brojne posjetioce zabavljali Željko Joksimović i Hari Mata Hari.

Program na otvorenom tokom novogodišnjih praznika organizovan je u gotovo svim primorskim opštinama. Manifestacija „Od Božića do Božića“ u Kotoru, doček na gradskim trgovima u Baru i Herceg Novom, doprinijeli su atraktivnosti i sadržajnosti naše turističke ponude i značajnijoj posjeti tokom praznika, navodi NTO.

Atraktivan program pripremio je i grad Pljevlja, gdje su posjetioci imali priliku da uživaju uz zvuke grupe Valentino i Atomsko sklonište.

Iz NTO su naglasili da se za doček Nove godine u hotelima - kako na primorju, tako i na sjeveru - tražilo mjesto više.

“Budvanski hoteli bilježe porast od čak 40 odsto više gostiju nego lani. Najviše turista sa višednevnim aranžmanima zabilježili su hoteli 'Splendid' u Bečićima, 'Palas' u Petrovcu, 'Lipka' u Kolašinu i 'Polar Star' na Žabljaku”.

Najavljeni božićni koncerti, prateći kulturni i zabavni program, kao i posebne povoljnosti u hotelima nakon novogodišnjih praznika doprinijeće da se turisti duže zadrže u Crnoj Gori, sigurni su u NTO.

Bonus video: