Prvi tender za zakup kupališta 31. decembra

Prvi tender za zakup kupališta na području opštine Budva biće objavljen u četvrtak, 31. decembra 2015.godine, nakon čega će svakodnevno, počevši od 4. januara 2016. godine, biti objavljivani tenderi za zakup kupališta i u drugim primorskim opštinama, dok će javni pozivi za ustupanje lokacija za privremene objekte biti objavljeni krajem januara kako bi se sredinom februara sproveli licitacioni postupci", naveli su u Jp "Morsko dobro"
0 komentar(a)
Budva, Foto: Vuk Lajović
Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 29.12.2015. 15:01h

Javno preduzeće "Morsko dobro" objaviće već 31. decembra prvi tender za zakup kupališta na budvanskoj rivijeri za period 2016- 2018.

"U nastojanju da se obezbijedi blagovremena priprema turističke sezone i poštovanje dinamike koju je utvrdilo Ministarstvo održivog razvoja i turizma, koje je krajem godine usvojilo Plan objekata privremenog karaktera u zoni morskog dobra za period 2016.-2018. godine, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom najavljuje raspisivanje tendera za ustupanje Planom predviđenih kupališta i lokacija za postavljanje privremenih objekata u zoni morskog dobra.

Prvi tender za zakup kupališta na području opštine Budva biće objavljen u četvrtak, 31. decembra 2015.godine, nakon čega će svakodnevno, počevši od 4. januara 2016. godine, biti objavljivani tenderi za zakup kupališta i u drugim primorskim opštinama, dok će javni pozivi za ustupanje lokacija za privremene objekte biti objavljeni krajem januara kako bi se sredinom februara sproveli licitacioni postupci", naveli su u Jp "Morsko dobro".

Oni su dodali Da su tenderi za zakup kupališta pripremljeni u skladu sa važećim dosadašnjim cjenovnikom početnih naknada i neće se bitno razlikovati od prošlogodišnjih postupaka, a zbog neradnih dana usled praznika, trajanje tendera biće 30 dana.

"Želimo da obavijestimo buduće zakupce da je kod Ministarstva održivog razvoja i turizma iniciralo donošenje novog Pravilnika o uslovima koje moraju ispuniti uređena i izgrađena kupališta u cilju podizanja standarda u organizaciji kupališta, prvenstveno većeg stepena čistoće i uređenosti kupališta tokom sezone i u vansezonskom periodu.

Takođe, u cilju podizanja odgovornosti zakupaca, Javno preduzeće je pripremilo posebna pravila kojim se utvrđuje kontrola organizacije kupališta i rada privremenih objekata, te precizni uslovi za aktiviranje činidbenih garancija za slučajeve nepoštovanja ugovorenih obaveza, najavili su iz Morskog dobra.

Bonus video: