Podgorica: Lift propadao sa drugog sprata

Lift, u zgradi sa šest spratova, je propadao sve do podruma, gdje su se zbog snažnog udara vrata lifta otvorila. Udar je bio toliko jak da je otpala i zadnja strana lifta
704 pregleda 32 komentar(a)
zgrada Maksim, Foto: Filip Roganović
zgrada Maksim, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 25.12.2015. 17:35h

Studentkinja A.K. kazala je da je, nakon posjete drugarici koja živi u zgradi “Maksima”, prije par večeri ušla u lift koji je zbog kvara počeo da propada. Lift je krenuo sa drugog sprata zgrade u ulazu 111, a već poslije pola metra se zaglavio.

A.K. je pokušala da otvori vrata, ali se nisu pomjerila. Alarm nije reagovao. Međutim, A.K. se uspaničila kada je otkrila da nema signala u liftu i da ne može nikoga da pozove u pomoć.

„Odjednom je lift počeo da propada velikom brzinom. Za samo nekoliko sekundi, koji su mi djelovali kao vječnost, lift je udario“, kazala je A.K.

Lift, u zgradi sa šest spratova, je propadao sve do podruma, gdje su se zbog snažnog udara vrata lifta otvorila. Udar je bio toliko jak da je otpala i zadnja strana lifta.

A.K. je prije udara pokušala da čučne, kako bi zaštitila kičmu, ali nije imala vremena za to. Na svu sreću kazala je da nije povrijeđena.

„Nakon što sam izašla krenula sam do drugarice, a ona je odmah na lift zalijepila upozorenje“, rekla je A.K.

Njen otac E.K. kazao je da je ona doživjela traumu i da sada ne smije da uđe u lift, već ide stepenicama. Dodao je da se žali na bol u nozi i glavi, ali da nije posjetila doktora, jer smatra da su bolovi posljedica stresa.

„Zaista je sramota da se u 21. vijeku događaju ovakve stvari i to u novoj zgradi“, ocijenila je A.K.

Lift u ovoj zgradi održava kompanija „Montenegro lift“, a A.K. je kazala da razmišlja o tužbi.

Izvršni direkor „Montenegro lifta“ Dražen Radulović je kazao da je njihova kompanija nadležna za održavanje navedenog lifta, ali je naglasio da „o propadanju nema ni govora“, te da se radi o dezinformaciji. On je rekao da je prethodnih dana dolazilo do zastoja u liftu, zbog radova u susjednom objektu, koji su zbog prašine uzrokovali probleme na osjetljivoj elektronici.

Vlasnik kompanije Milivoje Radulović je istakao da lift nije mogao propasti, jer se u slučajevima povećanja ograničene brzine lifta, po inerciji aktiviraju kočioni klinovi lifta.

„Za više od 40 godina rada nije se desilo da propadne lift“, naglasio je Radulović.

Bonus video: