VLASNIK "MPP" NAJAVIO

PG: Tražiće da autobus na L-14 stalno saobraća

„Ova linija obećava, iako smo još u gubitku”, kazao je Pejović
0 komentar(a)
gradski L14, Foto: Arhiva Vijesti
gradski L14, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 12.02.2019. 05:24h

 Autobusi na probnoj gradskoj liniji L-14, koji su počeli da saobraćaju drugog novembra, nastaviće da idu tom trasom i nakon Nove godine.

To je za „Vijesti” kazao direktor preduzeća „Montenegro prevoz Pejović” Danilo Pejović, najavivši da će od Sekretarijata za saobraćaj tražiti da ta linija postane stalna.

On je objasnio da je do Nove godine ta linija privremena, ali da se još uvijek nije pokazala kao rentabilna.

“Linija obećava u perspektivi, iako smo još uvijek u gubitku. Smatramo da naselje iza Radoja Dakića, odnosno Gornja Gorica treba da ima autobusku liniju. Građani su do sada koristili alternativni prevoz, taksi, svoje automobile”, kazao je Pejović.

On je rekao da je očekivao da će ta linija brže da se razradi, ali da urađene analize pokazuju da treba da bude rentanbilna.

“Do pred Novu godinu ćemo građane obavijestiti o nekim novim planovima, a biće i nekih akcija na toj liniji, sve u cilju promocije. Možda bude promijenjen red vožnje”, nagovijestio je Pejović.

Autobusi na liniji L-14 saobraćaju od Autubuske stanice, Ulicom Oktobarske revolucije, Kralja Nikole, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, Moskovskom, Bulevarom revolucije, Union bridgeom, Ulicom 8. marta, Krivim mostom, Ulicom dr Vukašina Markovića, Marka Radovića, Arsenija Boljevića, mostom na Morači, Ulicom nikšićkom, Branka Deletića, Ličkom, Kosmajskom, Rusa Radulovića prema Vinogradskoj u Gornjoj Gorici.