Čestitke povodom Dana Glavnog grada

140 pregleda 1 komentar(a)
Podgorica, Foto: Vesko Belojević
Podgorica, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 18.12.2015. 17:47h

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić čestitao je 19. decembar Dan Glavnog grada građanima, gradonačelniku Slavoljubu Stijepoviću, predsjedniku Skupštine Đorđu Suhihu i odbornicima.

Krivokapić je ocijenio da Podgorica kao glavni grad države, prijestonica obrazovanja, sporta i mladih, mora biti kreator standarda kvaliteta života građana i za sve ostale.

"Vjerujem da vaš grad može biti oslonac svima i podstrek za dalji razvoj", naveo je Krivokapić u čestitki.

On je kazao da Glavni grad mora nastaviti sa daljim ulaganjem i to činiti intenzivnije kada je riječ o razvoju i snaženju malog i srednjeg preduzetništva, koje mora biti matica ekonomskog prosperiteta.

"Održivog rasta i razvoja će u Podgorici, a i u cijeloj državi, biti samo uz vladavinu prava i evropsku i evroatlantsku političku kulturu", kazao je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, cilj svih politika, lokalnih i državnih, jesu mladi i njihova perspektiva – pristojan posao i pravda.

"Vjerujem u vaše dalje ispravne korake i vaš doprinos ukupnom unaprjeđenju životnog standarda i poslovnog ambijenta i za građane Podgorice, kao i za cijelu Crnu Goru. U ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, čestitam vam Dan Glavnog grada", poručio je Krivokapić.

Predsjednik Vlade Milo Đukanović uputio je, povodom 19. decembra - praznika Glavnog grada Podgorice, čestitku Stijepoviću, Suhihu, odbornicima i drugim učesnicima svečane sjednice i svim građanima Podgorice.

"Svoj praznik građani Glavnog grada slave u godini koja će u istoriji ostati upamćena po upućivanju poziva Crnoj Gori za pristupanje NATO-u, što je najznačajniji događaj za našu zemlju nakon obnove nezavisnosti 2006. godine. Ovo je i godina daljeg progresa u sprovođenju reformi i otvaranja novih poglavlja u pregovaračkom procesu sa EU. Isto tako i daljeg pozicioniranja u regionu i demokratskog zrijevanja i snaženja stabilnosti kroz odgovore na unutrašnje izazove crnogorskog društva. I što je najvažnije, godina zavidnog ekonomskog rasta i stvaranja realnih pretpostavki za brži ukupan razvoj naše zemlje. U svim tim procesima građani Podgorice imaju svoje posebno mjesto i ulogu", naveo je Đukanović.

On je konstatovao da je lokalna vlast tokom prve godine svog mandata potvrdila predizborno geslo da građani sa svojim potrebama moraju biti na prvom mjestu, što nailazi na opštu podršku i doprinosi bržem rješavanju brojnih komunalnih i razvojnih pitanja Glavnog grada.

"Vlada će kroz partnerski odnos sa svoje strane nastaviti da pruža punu podršku takvoj politici na dobro i Podgorice, i Crne Gore", navedeno je u čestitki Đukanovića.

I ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević uputio je, povodom Dana Glavnog grada Podgorica, čestitku Stijepoviću, odbornicima i građanima.

"Ovaj dan treba da služi kao podsjetnik na minule generacije koje su svojom hrabrošću i nesebičnom ljubavlju prema Podgorici prkosile vrtlogu istorijskih previranja i učinili da Glavni grad danas, poprimajući epitete evropskih metropola, postane moderan administrativni i kulturni centar. Uz želju da kroz sradanju Ministarstva i lokalnog menadžmenta u nadolazećim reformskim procesima, izgradimo kvalitetne normativne temelje na kojima će počivati efikasna i odgovorna lokalna samouprava, čiji će se rezultati mjeriti zadovoljstvom pruženih usluga građanima, u svoje ime i u ime Ministarstva, srdačno Vam čestitam 19. decembar – Dan Glavnog grada Podgorice", naveo je Konjević.

Bonus video: