Stijepović i Lis: Za Crnu Goru bez psihoaktivnih supstanci

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, koji je i predsjednik Savjeta za borbu protiv narkomanije, kazao je da ga raduje da je Evropska komisija prepoznala da treba finansirati projekat i dala značajna sredstva
75 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 17.12.2015. 19:20h

Komisija za smještaj klijentkinja u ženskom paviljonu u okviru Javne ustanove za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci na Kakarickoj gori, koji je otvoren svečano danas, počinje od ponedjeljka sa radom.

Kako je objasnio direktor te ustanove Aleksandar Radinović, zainteresovanih žena za liječenje u toj ustanovi već ima, a prve klijentkinje vjerovatno će biti primljene nakon Nove godine.

“Mi smo spremni za prijem žena zavisnica, ali zbog procedura će to vjerovatno biti nakon Nove godine. Predviđeno je da možemo da smjestimo 16 klijentkinja, ali sobe se mogu prilagoditi i za veći broj”, kazao je Radinović.

On je kazao da su nakon sedam godina od otvaranja paviljona za mušku populaciju, dobili prostorije i za zavisnice.

Gradonačelnik Slavoljub Stijepović kazao je da su izgradnjom paviljona za zavisnice zaokružili projekat, a zna se da je uloga žena u Crnoj Gori veoma bitna.

“Nadam se da je ovo put da u budućnosti imamo Crnu Goru bez psihoaktivnih supstanci”, kazao je Stijepović.

Šef sektora za saradnju Evropske komisije Andre Lis kazao je da će to pomoći da zavisnice rekonstruišu svoje živote.

On je ponovio Stijepovićevu izjavu da se nada da je to put za Crnu Goru bez psihoaktivnih supstanci.

Projekat je finansirala Evropska komisija uz kofinansiranje Vlade Crne Gore i Glavnog grada, a bili su uključeni između ostalih i NVO "4life", Opština Nikšić i Tivat.

"Budžetom grada za radove bilo je predviđeno 482.000 eura, a kompanija “Fidija” je te poslove završila za 471.000.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, koji je i predsjednik Savjeta za borbu protiv narkomanije, kazao je da ga raduje da je Evropska komisija prepoznala da treba finansirati projekat i dala značajna sredstva.

“Da je administracija Glavnog grada takođe stručno učestvovala, a država kroz svoja ministarstva učestvovala, u onome što je Savjet na čijem sam čelu predlagao da imamo odvojene paviljone i da se u okviru postojećeg za muškarce, ne pravi prošireni prostor”, kazao je Vujanović.

Galerija

Bonus video: