Prikupili rekordne količine kartona, plastike i PET ambalaže

Komunalci su od 1. januara do 1. novembra iz grada odvezli i preko 1.500 tona biorazgradivog-zelenog otpada
150 pregleda 0 komentar(a)
tivat otpad, tivat komunalci, Foto: Komunalno Tivat
tivat otpad, tivat komunalci, Foto: Komunalno Tivat
Ažurirano: 10.12.2018. 08:17h

Za jedanaest mjeseci ove godine Komunalno preduzeće Tivat sakupilo je 8.335 tona miješanog komunalnog otpada, značajno više nego u uporednom periodu lani.

Sakupljene su i do sada rekordne količine primarno selektovanog, reciklabilnog otpada koji je upućen na dalju preradu: 235 tona kartona i papira, 19 tona PET ambalaže i skoro osam tona čvrste plastike.

U akciji sakupljanja elektronskog i električnog otpada, koja je organizovana u saradnji sa nadležnim sekretarijatima Opštine Tivat, prikupljeno je i 250 kilograma tona te vrste opasnog otpada. Elektronski otpad predat je ovlašćenom sakupljaču, kompaniji „Hemosan“ iz Bara.

Nastavljeno je i sa širenjem mreže mjesta za odlaganje primarno selektovanog otpada, pa su tako za 11 mjeseci izrađena tri nova boksa za PET ambalažu i četiri nova boksa za sakupljanje papira i kartona.

Komunalci su od 1. januara do 1. novembra iz grada odvezli i preko 1.500 tona biorazgradivog-zelenog otpada.

U sklopu akcije „Neka bude čisto“ redovno su održavani pojasevi uz magistralne i lokalne puteve, pri čemu je okošeno oko 130.000 kvadrata površine putnih pojaseva i iz njih sakupljeno i očišćeno više od 800 kubika razne vrste otpada.

Realizujući IPA projekat „IRENE: Interregional Renewable & Energy Efficient Network“, Komunalno preduzeće Tivat u saradnji sa nadležnim sekretarijatom Opštine, završilo je i akciju zamjene ukupno 465 rasvjetnih tijela na mreži javne rasvjete u centru grada i magistralnom pojasu prema Lepetanima i Radovićima, novim, modernim i energetski efikasnim LED svjetiljkama.

Galerija

Bonus video: