Stijepović: Podgorici ne trebaju podjele, Podgorica je grad bez predrasuda

Na pitanje novinara TV Vijesti da li se može govoriti o slobodnoj šetnji, ako su Montenegro Prajd obezbjeđivale jake policijske snage, Stijepović je kazao da o događaju najbolje govore pozdravi i mahanje građana sa balkona zgrada iz ulica kojima je povorka prošla
21 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Foto: Filip Roganović
Slavoljub Stijepović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 13.12.2015. 12:26h

Podgorica je grad bez predrasuda i perjanica crnogorske demokratije. Danas smo pokazali građansku zrelost, kazao je nakon danas Montenegro Prajda gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović.

Stijepović je podršku Prajdu dao i lani.

"Podgorica je oaza multikulturnog življenja i nama ne trebaju podjele. Naprotiv, u vremenu u kojem živimo i gdje postižemo uspjehe, kako na domaćem, tako i na međunarodnom planu, nama je potrebno jedinstvo, da svaki dan dokazujemo da pripadamo naprednom svijetu. Podgorica želi da na mapi evropskih prijestonica bude prepoznata kao grad koji daje jednako pravo svima i grad koji ima bogatstvo različitosti. Istinski, evropski grad u kojem svi stanovnici imaju ista prava, bez obzira na razlike i lična svojstva", kazao je Stijepović.

Gradonačelnik je zahvalio organizatorima, nevladinim organizacijama, državnim i gradskim organima, institucijama i službama na dobroj organizaciji događaja.

Na pitanje novinara TV Vijesti da li se može govoriti o slobodnoj šetnji, ako su Montenegro Prajd obezbjeđivale jake policijske snage, Stijepović je kazao da o događaju najbolje govore pozdravi i mahanje građana sa balkona zgrada iz ulica kojima je povorka prošla.

Bonus video: