Komisija Glavnog grada odlučila: Oslobađaju MUP komunalija za dvije parcele

„To će u konačnom značajno umanjiti cijenu izrade stanova za zaposlene u Ministarstvu unutrašnjih poslova“, saopšteno je iz Glavnog grada
1 komentar(a)
Glavni grad, Foto: Luka Zeković
Glavni grad, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.12.2015. 17:14h

Članovi Komisije za planiranje i uređenje prostora, privredu, komunalne poslove i saobraćaj danas su jednoglasno podržali prijedlog da Skupština Glavnog grada oslobodi Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) plaćanja naknade za komunalno opremanje na dvije urbanističke parcele.

Naknada, kako je saopšteno iz PG biroa, prema preliminarnim procjenama, iznosi oko dva miliona eura.

„To će u konačnom značajno umanjiti cijenu izrade stanova za zaposlene u Ministarstvu unutrašnjih poslova“, saopšteno je iz Glavnog grada.

Komisija je, kako je saopšteno, danas donijela odluku da i zaposlene u Ministarstvu prosvjete stimuliše na sličan način, što će i prosvjetarima predstavljati značajno olakšanje prilikom rješavanja njihovih stambenih potreba.

„Komisija je dala saglasnost da se pred odbornicima nađe prijedlog odluke da se i zaposlenima u Javnom servisu da podrška za rješavanje stambenih pitanja kroz dodjelu placa i osobađanja obaveza plaćanja komunalija“, saopšteno je iz PG biroa.

Na današnjoj sjednici, Komisija je podržala i izmjenu Odluke o prenosu prava korišćenja građevinskog zemljišta, koja je donesena 2009. godine, kako bi se omogućio nastavak izgradnje stambenog objekta za radnike KAP-a.

„Glavni grad je tokom 2015. godine završio gradnju objekta, koji je u proceduri dobijanja upotrebne dozvole, u kome će značajan broj zaposlenih u gradskim službama i organima riješiti stambeno pitanje“, navodi se u odgovorima iz Glavnog grada.

Navode da, kroz ispitivanja javnog mnjenja, koja redovno sprovodi Glavni grad, građani apsolutno podržavaju ovakvu politiku gradske uprave.

Bonus video: