Pribilović: Okupile se različite tradicije i kulture u misiji humanosti, dobročinstva i milosrđa

Sakupljeni novac biće upućen Dječijem domu “Mladost” u Bijeloj, Dnevnom centru za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju, a dio će ići za kupovinu didaktičkih sredstava za osnovne škole “Radojica Perović” i “Oktoih” i vrtić “Sunce”
55 pregleda 0 komentar(a)
Božićno-diplomatski bazar, Foto: Ministarstvo javne uprave
Božićno-diplomatski bazar, Foto: Ministarstvo javne uprave
Ažurirano: 01.12.2018. 18:59h

Ministarka javne uprave Suzana Pribilović otvorila je danas deseti jubilarni Božićno-diplomatski bazar u šoping molu Delta Siti /Delta City/.

Ona je kazala da su se danas okupile i sjedinile različite tradicije i kulture u onoj najvažnijoj ljudskoj misiji, misiji humanosti, dobročinstva i milosrđa.

"Vjerujem da je ovo istovremeno i dobra prilika da se kroz jednu kreativnu razmjenu naših kulturnih identiteta, različitosti i osobenosti, bolje upoznamo i povežemo"" kazala je Pribilović.

Ona je saopštila da je najveća vrijednost ovakvih događaja "da ne zaboravimo da smo kao društvo u obavezi da brinemo o onima kojima je pomoć potrebna, ali i jedni o drugima".

"Ovakvi događaji nas podsjećaju da se, uoči nogogodišnjih i božićnih praznika podsjetimo najvažnijih principa solidarnosti i milosrđa, koji su temelj svake kulture, religije i tradicije, i koje treba da njegujemo ne samo danas, već svih dana u godini", rekla je ministarka.

Priiblović je kazala da vjeruje da će mnoštvo različitih kultura pokazati da "nam je srce veliko i da ćemo ovim današnjim činom darivanja za trenutak nekome uljepšati, olakšati ili oplemeniti život".

Tradicionalni humanitarni Božićno-diplomatski bazar održava se danas u šoping molu Delta City u organizaciji Međunarodnog udruženja žena CG (IWCM) i saradnji sa ambasadama u Crnoj Gori.

U ovogodišnjoj akciji učestvovaće 21 ambasada, kompanija T-com, Televizija Vijesti i Fondacija “Petar Petrović Njegoš”.

Sakupljeni novac biće upućen Dječijem domu “Mladost” u Bijeloj, Dnevnom centru za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju, a dio će ići za kupovinu didaktičkih sredstava za osnovne škole “Radojica Perović” i “Oktoih” i vrtić “Sunce”.

Tradicionalnu manifestaciju Božićni bazar podržavaju brojne kompanije, ambasade i volonteri i tokom proteklih godina, postala je događaj koji ima za cilj prikupljanja sredstava namijenjenih institucijama, organizacijama i pojedincima.

Bonus video: