Mijalovićev pasoš čekamo i sud i ja

"Budući da je preko advokata Bulatovića sudu već slao svoju mejl komunikaciju sa Direktoratom za vanredne situacije kao navodni dokaz svoje spriječenosti da se odazove pozivu na prethodno ročište 20. oktobra, siguran sam da Mijajloviću neće biti problem da sutkinji pokaže i štambilje u pasošu da je 26. novembra zaista putovao u Hrvatsku"
2 komentar(a)
Veselin Mijajlović, Foto: Arhiva Vijesti
Veselin Mijajlović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 29.11.2015. 19:27h

Izvještavajući o toku parničnog postupka koje protiv Vladine Javne ustanove vode dva njena bivša radnika, tvrdeći da ih je direktor te JU Veselin Mijajlović uskratio za zarađeni novac, ja „javno ne diskriminišem“ RCUD za koga je to „manje važan sudski postupak“, kako reče g. Veselin Rebić.

Naprotiv, obavještavam javnost o tome kako pravosudni organi vide rad te JU i njenog direktora kojeg ja i ostali poreski obveznici CG plaćamo iz svog džepa, pa nam nije baš u interesu da se dio tog novca troši i na plaćanje nepotrebnih sudskih troškova. A Mijajlović svojim izbjegavanjem da ispoštuje pozive na saslušanje i Rebić koji ga zvanično savjetuje da im se ne odazove, rade baš to.

Sutkinja Aleksandra Krivokapić-Kuhar direktoru RCUD-a uporno šalje sudske pozive zato što želi da „izvede dookaze njegovim saslušanjem“. Sprečavanje izvođenja dokaza je ometanje pravde, a to g. Rebić siguran sam zna.

Kao poreski obveznik, opet, žalim što to njegovo pravničko znanje nije očito bilo dovoljno RCUD-u da ga „punomoćnik“ Rebić sam zastupa u ovom sporu, već je za to angažovana i advokatska kancelarija Branka Bulatovića iz Podgorice, što RCUD plaća parama poreskih obveznika.

U zapisniku sa rasprave koji pominje g. Rebić nigdje ne stoji da je sutkinja odbila predlog tužitelja da se uvidom u Mijajlovićev pasoš, na narednom ročištu, provjeri istinitost njegovog najnovijeg opravdanja da ga je iznenadni službeni put u Zagreb spriječio da se odazive sudskom pozivu.

Nigdje u zapisniku ne stoji ni da je sud prihvatio protivljenje g. Rebića da se izvrši uvid u Mijajlovićevu putnu ispravu. Dakle, 11. januara za kada je uporna sutkinja još jednom pozvala Mijajlovića da pristupi sudu, vidjećemo da li sam u pravu ja ili g. Rebić koji pokušava da zaštiti svog šefa. Budući da je preko advokata Bulatovića sudu već slao svoju mejl komunikaciju sa Direktoratom za vanredne situacije kao navodni dokaz svoje spriječenosti da se odazove pozivu na prethodno ročište 20. oktobra, siguran sam da Mijajloviću neće biti problem da sutkinji pokaže i štambilje u pasošu da je 26. novembra zaista putovao u Hrvatsku.

Ja ću ga opet i 11. januara čekati u sudnici.

Siniša Luković, novinar "Vijesti"

Bonus video: