Medijskom samoregulacijom smanjuje se uticaj države

"Donošenje Etičkog kodeska je značajan korak ka poboljšanju medijske samoregulacije u Crnoj Gori", rekla je Dunja Mijatović, predstavnica OSCE-a na slobodu medija
59 pregleda 1 komentar(a)
kodeks medija, Foto: Osce.org
kodeks medija, Foto: Osce.org
Ažurirano: 25.11.2015. 18:37h

Dopunjena verzija Etičkog kodeksa medija, koju je ranije usaglasila Radna grupa za samoregulaciju, usaglašena je danas u Beču, takođe u koordiaciji Kancelarije OEBS-a za slobodu medija koja je i doprinijela da ona bude osnovana 2014.godine.

Na okruglom stolu dogovoreno je da se o Kodeksu održi rasprava u Podgorici, kojoj bi prisutsvovali predstavnici medija i civilnog sektora.

"Donošenje Etičkog kodeska je značajan korak ka poboljšanju medijske samoregulacije u Crnoj Gori", rekla je Dunja Mijatović, predstavnica OSCE-a na slobodu medija.

Time su stvoreni uslovi i za podizanje profesionalnih standarda medija u Crnoj Gori, navodi se u saopštenju iz Kancelarije za slobodu medija OEBS-a.

Radna grupa će se i dalje sastajati,navodi OEBS, kako bi se osigurala sprovođenje Kodeksa.

"Medijska samoregulacija je važno sredstvo za zaštitu uređivačke slobode i jačanje kredibiliteta medijskih kuća. Takođe je ključni mehanizam da se uticaj države na medije svede na minimum", poručila je Dunja Mijatović.

Bonus video: