Miljanić: Ko upravlja ANB-om – država ili strukture van kontrole države?

Miljanić dodaje da policija ostaje nijema kada su u pitanju i njeni pripadnici, "pa šta tek onda može očekivati obični građanin"
0 komentar(a)
Zoran Miljanić, Foto: Savo Prelević
Zoran Miljanić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.11.2015. 13:14h

Poslanik i član Predsjedništva Demosa Zoran Miljanić ocijenio je da je poslednji bombaški napad na kuću „funkcionera crnogorske ANB“ samo je jedna u nizu veoma teških bezbjednosnih prijetnji po građane Podgorice.

"Učestalost ovakvih događaja najviše govori o nedostatku volje, hrabrosti, možda čak i neznanju nadležnih istražnih organa, prevashodno policije i tužilaštva. Sve ovo podgrijava sumnje da se radi o ozbiljnom sukobu unutar „obavještajne zajednice“. Napominjemo, čitav niz napada na imovinu građana, među kojima su istaknuti „pripadnici službi bezbijednosti“, ostaju nerasvijetljeni - bez počinioca, motiva, a pukom srećom bez žrtava nedužnih građana. Pitanje je, međutim, do kada?", navodi se u saopštenju.

Miljanić dodaje da policija ostaje nijema kada su u pitanju i njeni pripadnici, "pa šta tek onda može očekivati obični građanin".

"Poseban problem predstavlja neažurnost u izvršavanju obaveza, a u konkretnim slučajevima i namjerno neimenovanje šefa specijalnog tima policije zaduženog za saradnju sa tužilaštvom, što je i osnovna karika u lancu organa zaduženih za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije", navodi Miljanić.

On, ispred Demosa, javno pita potpredsjednika Vlade koji koordinira svim bezbjednosnim službama:

"Ko upravlja Agencijom za nacionalnu bezbjednost – država ili strukture van kontrole države? Jesu li u Crnoj Gori na pomolu svakodnevni obračuni i „bombaški procesi“? Je li ovo vladavina prava? Na koje poglavlje se odnose ove bombe?

Bonus video: