Američka privredna komora: Računari i modemi za internet centre u Mojkovcu i Kolašinu

Internet centri su smješteni u prostorijama Centra za kulturu u dvije opštine
94 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 20.11.2015. 14:55h

Američka privredna komora (AmCham Montenegro), u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država, danas je svečano uručila donaciju dva potpuno opremljena internet centra u opštinama Kolašin i Mojkovac.

"Ovu donaciju u vrijednosti od 5.760 eura obezbijedila je Američka privredna komora u saradnji sa članovima: Adriatic Marinas – Porto Montenegro, Telenor fondacija, S&T Crna Gora i Čelebić, povodom obilježavanja tradicionalnog američkog praznika Dana zahvalnosti (Thanksgiving). Cilj donacije je da korišćenje internet centara dopinese podizanju nivoa digitalne pismenosti lokalnog stanovništva" saopšteno je uz AmCham Momtenegro.

U saopštenju se ističe da je donacijom obezbijeđeno osam računara, internet modemi, kao i neophodan kancelarijski namještaj za nesmetano funkcionisanje internet centara. Internet centri su smješteni u prostorijama Centra za kulturu u dvije opštine.

Predsjednica Upravnog odbora Američke privredne komore, Katarina Bulatović, izjavila je da društveno odgovorne inicijative Komore nastoje da doprinesu ličnom i profesionalnom razvoju svih građana, stvarajući tako mogućnosti za njihovo usavršavanje.

"Ideja ove društveno odgovorne inicijative je da omogućimo pristup internetu što većem broju građana i vjerujemo da će ova akcija pozitivno uticati kako na unapredjenje digitalne pismenosti, tako i na ukupni razvoj u pomenutim opštinama.", kazala je Bulatović.

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država, Margaret Uehara, istakla je da američke kompanije imaju tradiciju društveno odgovornog poslovanja.

"Privatne kompanije nastoje da vrate dio uspjeha zajednici u kojoj posluju. Američka privredna komora i njene članice imaju ključnu ulogu u uspostavljanju tradicije društvene odgovornosti u Crnoj Gori", kazala je Uehara.

Galerija

Bonus video: