SNP: Intenzivirati komunikaciju sa Kubom o saradnji u turizmu

Iz SNP-a je saopšteno da je na sastanku ocijenjeno da bi Crna Gora i Kuba, bez obzira na veliku geografsku udaljenost, trebalo da se fokusiraju na saradnju u oblasti biotehnologije, medicine i farmaceutske industrije, koje je ta zemlja brižljivo i strateški razvijala u proteklom periodu
72 pregleda 1 komentar(a)
Srđan Milić, Kuba, Foto: SNP
Srđan Milić, Kuba, Foto: SNP
Ažurirano: 18.11.2015. 15:06h

Crna Gora i Kuba bi trebalo da inteziviraju komunikaciju u vezi saradnje u sektoru turizma i realizacije turističkih potencijala, ocijenio je predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP), Srđan Milić, na sastanku sa nerezidentnim kubanskim ambasadorom, Adelom Mayrom Ruiz Garcia.

On je naveo i da bi trebalo razmišljati o zajedničkom nastupu zemalja regiona na turističkom tržištu Kube.

Iz SNP-a je saopšteno da je na sastanku ocijenjeno da bi Crna Gora i Kuba, bez obzira na veliku geografsku udaljenost, trebalo da se fokusiraju na saradnju u oblasti biotehnologije, medicine i farmaceutske industrije, koje je ta zemlja brižljivo i strateški razvijala u proteklom periodu.

Milić je na sastanku predstavio stavove SNP-a o političkim, ekonomskim, socijalnim, regionalnim i međunarodnim aspektima i prioritetima crnogorskog društva.

On je ocijenio da su Crnoj Gori neophodne reforme u svim oblastima, kako bi zaista postala država socijalne pravde, ekonomski održiva i iskreno posvećena borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije i diskriminacije.

Milić je saopštio i da očekuje da će se u narednom periodu unaprijediti saradnja i bilateralni odnosi Crne Gore i Kube, posebno u svijetlu ranije potpisanog sporazuma ministarstava vanjskih poslova dvije države.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori i na Kubi, sa osvrtom na ekonomska pitanja i potencijale, ali i probleme sa kojima se suočavaju dvije zemlje.

Bonus video: