ŠESTI DAN ŠTRAJKA ISPRED ZGRADE OPŠTINE

Godina od smrti bebe koja je umrla zbog infekcije u bjelopoljskoj bolnici

Večeras u 18 sati, na godišnju od smrti Dušana, bebe Slaviše Kneževića, koja je umrla od posljedica zaraze građani će paliti svijeće ispred Opštine za pomen
74 pregleda 17 komentar(a)
roditelji inficiranih beba, Foto: Jadranka Ćetković
roditelji inficiranih beba, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 15.11.2015. 12:47h

Zdravstveno stanje četvorice očeva ispred zgrade Opštine u Bijelom Polju, koji šest dana ne uzimaju hranu postalo je alarmantno i pogoršava se iz sata u sat, kazao je Eldin Salemović i dodao da nema odustajanja od zahtjeva. 

Očevi beba koji štrajkuju tražeći suspenzije ljekara optuženih za infekciju beba od koji je jedna preminula kažu da osjećaju stomačne tegobe, bolove u mišićima i zglobovima i da se ne zna trenutak kada će nastupiti teže posljedice, za koje će, kako tvrde isključivo biti krivi ti ljekari i institucije koje ne poštuju zakon. 

Salemović je rekao da su najviše ogorčeni na nepravdu od strane gradonačelnika Opštine Bijelo Polje Aleksandra Žurića, koji je zabranom šatora pokazao svoju ljudsku stranu.

"Jer, mi smo došli ovdje da branimo zakon i zbog svoje tragedije a ne da rušimo vlast ili bilo koga. Prošle godine u ovo vrijeme su uništavali našu djecu a sada hoće i nas da unište. Njima se sinoć, pored Grupe građana "Alternativa" pridružio i Građanski pokret otpora.

Njegov otac Ahmo Đoda Salemović je kazao da je ogorčen što se roditeljima čak ni telefonskim pozivom nije oglasio ombdusman Šućko Bahović, koji treba da bavi zaštitom ljudskih prava građana koji ga plaćaju.

Iz Građanskog pokreta otpora su kazali da se saosjećaju sa bolom ovih roditelja koji se bore za zaštitu zakona. 

"Crnogorska javnost i građani putem društvenih mreža su bili užasnuti postupkom osoblja i odgovornih u crnogorskom zdravstvenom sistemu", kažu u GPO.

Ljekari Tomislav Jeremić, Zvonko Puletić, Haka Tahirović i Jela Cimbaljević - optuženi su za teško djelo protiv zdravlja ljudi, odnosno za nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Večeras u 18 sati, na godišnju od smrti Dušana, bebe Slaviše Kneževića, koja je umrla od posljedica zaraze građani će paliti svijeće ispred Opštine za pomen.

Preporučujemo za Vas