"Umjesto da slavi kući prvi rođendan, moj sin je u bolnici, a ja štrajkujem"

Eldin Salemović je kazao da mu je teško da povjeruje u šta se pretvorio njihov život poslije godinu dana od zaraze beba, od koje je jedna preminula
31 komentar(a)
Roditelji inficiranih beba, Foto: Jadranka Ćetković
Roditelji inficiranih beba, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 12.11.2015. 13:15h

Poslije dva dana i dvije noći štrajka glađu ispred bjelopoljske Opštine, očevi beba se nalaze u stanju opšte malaksalosti i iznemoglosti. Oni su, kako kažu malaksali, promrzlih zglobova, bez sna dva dana i dvije noći.

Posebno ih boli što im gradonačelnik Bijelog Polja Aleksandrar Žurić nije dozvolio postavljanje šatora, što im dodatno otežava njihove muke.

Eldin Salemović je kazao da mu je teško da povjeruje u šta se pretvorio njihov život poslije godinu dana od zaraze beba, od koje je jedna preminula.

"Umjesto da sam danas na proslavi prvog rođendana mog sina, on leži bolestan na dječjem odjeljenju, a ja ovdje štrajkujem i borim se sa životom“, ispričao je Eldin, čija je beba bila u najkritičnijem stanju.

Osvrćući se na komentare pojedinih Bjelopoljaca da oni ne štrajkuju glađu, roditelji su kazali da postoje video nadzori na najmanje pet- šest mjesta ispred Opštine, i da ko hoće može lako da se uvjeri u to.

"Naši razlozi zbog kojih smo ovdje danonoćno su mnogo viši i od naših života“, poručio je Slaviša Knežević, otac preminule bebe.

Bonus video: