Majka "kralja šećera" vlasnica četiri apartmana

Kostić je sa bogatstvom od 520 miliona eura, koliko je prema Forbsovoj listi procijenjeno prošle godine, najbogatiji biznismen u Srbiji i drugi u regionu
876 pregleda 35 komentar(a)
Zavala, Dukljanski vrtovi, Foto: Dukley Gardens
Zavala, Dukljanski vrtovi, Foto: Dukley Gardens
Ažurirano: 11.11.2015. 17:54h

Roksanda Kostić, majka najbogatijeg Srbina, nekrunisanog kralja šećera Miodraga Kostića, kupila je još tri apartmana u luksuznom rezidencijalnom kompleksu Dukley Gardens, na Zavali.

Nakon što je početkom marta za nezvanično oko 2,5 miliona eura kupila penthaus u vili 9, Kostićeva je, kako se navodi u katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine, krajem avgusta trgovala još dva apartmana od po 80 kvadrata u suterenu vile 1. Ona se 3. novembra uknjižila i na najluksuznijem penthausu od 307 kvadrata u cijelom rezidnecijalnom kompleksu, čuvenoj vili 7, jednoj od najskupljih u Dukley Gardensu. Riječ je o usamljenoj vili na samom kraju rta, koja je praktično izlovana od ostalih.

Porodica Kostić, koja je ljetos boravila na ljetovanju u Dukley Gardens, odlučila se za ovaj poslovni poduhvat, između ostalog i zato što vrijendost nekretnina u ovom kompleksu “ne pada”.

Roksanda je suvlasnik u “MK grupi“ njenog sina, sa udjelom od 1,12 odsto.

Kostić je sa bogatstvom od 520 miliona eura, koliko je prema Forbsovoj listi procijenjeno prošle godine, najbogatiji biznismen u Srbiji i drugi u regionu.

Kralj šećera je tokom ljeta praktično domaćin u Budvi, a svoju luksuznu jahtu “Aleksandar VI” privezuje u starogradskoj marini, kojom takođe gazduje “Stratex grupa”.

Njegov sin Aleksandar Aleks Kostić u martu je zvanično postao Crnogorac, kada mu je dodijeljeno počasno državljnstvo, ali nije jasno čime je to zaslužio.

On je dobio državljanstvo na predlog tadašnjeg ministra pravde Duška Markovića, a rješenje je potpisao ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević, o čemu su “Vijesti” nedavno pisale. Nedugo potom, stariji Kostić je na svojoj jahti ugostio dvojicu ministara.

Kvadrat košta prosječno 8.000 eura

Dukley Gardens, investicija vrijedna preko 150 miliona eura, završeni su u junu ove godine.

Iz američke kompnije “Stratex grupa”, koja vodi cijeli projekat, nedavno su saopštili da su samo tokom ljeta uspjeli da prodaju apartmane u vrijednosti od 25 miliona eura.

Prodato je više od polovine od ukupno 200 luksuznih apartmana, a iz “Stratex grupe” tvrde da je prosječna cijena kvadrata 8.000 eura. Iz kompanije su saopštili da su spremni za izgradnju luksuznog hotela na Zavali čim dobiju dozvolu.

Bonus video: